Troškinta šerniena su daržovėmis
- Ingredientai
1 kg šernienos;
2 svogūnai;
2 paprikos;
1 morka;
česnakai;
300 ml chereso arba vyno;
druska;
juodieji pipirai;
čili pipirai;
mairūnai;
bazilikas- Gaminimas
-
Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę supjaustytą česnako skiltelį. Uždengti mėsą maisto plėvele. Marinuoti mėsą uždarytame indelyje, šaldytuve viena parą.
Ištraukti mėsą. Supjaustyti stambiais 3 ar 4 cm gabalais (česnakus galima palikti). Kepti mėsą ant labai karštos keptuvės 5 min. Įpilti dar aliejaus, įdėti griežinėliais supjaustytus svogūnus, tarkuotą morką, smulkiai supjaustytas paprikas. Įdėti druskos. Troškinti reikia apie 1 val. Jeigu vandens iš daržovių neužtenka – įpilti karšto vandens. Maišyti kuo daugiau. Įpilti cheresą, mairūnus, baziliką, čili pipirus pagal skonį ir troškinti dar 15-20 min.
Gairės: Troškinta šerniena su daržovėmis, svogūnai, morka, paprikos, mairūnai, bazilikas, druska, vynas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Velykinis triušis
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... |