Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru
- Ingredientai
40 g cukraus pudros;
5 gabalėliai įdarui juodo šokolado;
160 g juodo šokolado;
2 kiaušinių baltymai
80 g maltų migdolų;
35 g miltų;
80 g sviesto;
5 šaukštai vanilinių ledų (tinka ir kitokie);
avietės papuošimui.- Gaminimas
-
Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp.
Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename dubenyje. Ištirpinti sviestą ir jį supilti į dubenį. Ištirpinti šokoladą vandens vonelėje arba sulaužytus gabaliukus sudėti į nepridegančią keptuvę ir užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų šokolado gabalėlių viršų. Dėti ant dujinės ar elektrinės viryklės ir kaitinti tol, kol šokolado gabalėlius pradūrus peiliu, jie bus skysti.Tada greit vandeni nupilti ir šokolado masę supilti į dubenį su kitais ingridientais.
Išplakti kiaušinių baltymus ir lengvai permaišyti su šokoladine mase. Pyragėliu masę supilti lygiomis dalimis į 5 popierines kepimui naudojamas formeles iki pusės, įdėti po vieną gabalėlį šokolado ir užpilti likusią šokoladinę masę. Galima naudoti ir 5 juodo šokolado triufeliu rutuliukus vietoj 5 gabalėlių šokolado. Kepti apie 15-20 min, leisti kelias minutes atvėsti, puošti avietėmis ir ledais. Tiekti iš karto.
Šokolado įdaras išbus apie 1val skystas viduje, o jei bus tiekiamas vėliau galima kelioms sekundėms įdėti į mikrobangų krosnelę ar kelioms minutėms į 150 laipsnių orkaitę, kad vėl įdaras būtų skystas. Skanaus
Gairės: cukraus pudra, juodas šokoladas, kiaušinių baltymai, malti migdolai, miltai, sviestas, vaniliniai ledai, avietės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Mielinis pyragas su varške





Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais





Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |

Bananų ledai





Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis





Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... |

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis





Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |

Plikytos tešlos pyragaičiai





Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |

Varškės apkepas kitaip





Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |

Šokoladinis pyragaitis





Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |

Kokosinkinai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Pyragėliai





Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... |

Vaflių rageliai





Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |

Obuolių pyragas





Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |

Netikras šokoladinis pyragas





Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... |