Ledai tik suaugusiems
- Ingredientai
60 g cukraus;
300 g grietinėlės;
3 kiaušinių tryniai
50 g lazdyno riešutų;
80 g natūralaus medaus;
100 g tiršto kavos likerio.- Gaminimas
-
Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir maišant dar kepinti kol cukrus ištirps. Tada riešutų masę supilti į dubenį ir atvėsinti. Vėsinti maišant, kad nesukibtų, jei sukibs - susmulkinti. Kitame dubenyje labai gerai išplakti trynius su likusiu cukrumi. Dubenį statyti į karšto vandens vonelę ir maišant pilti medų. Supylus visą medų, dubenį iškelti ir maišyti kol masė atvės. Kai atvės sudėti riešutus, supilti likerį ir išmaišyti. Labai gerai išplakti grietinėlę (iki standžių putų, kad geriau išsiplaktų įdėti žiupsnelį rūgščios druskos) ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę. Dėti į šaldiklį 12 val.
Gairės: cukrus, grietinėlė, kiaušinių tryniai, lazdyno riešutai, natūralus medus, tirštas kavos likeris.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse





2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |

Šokoladinis pyragas





Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje... |

Obuolių vyniotinis





Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,... |

Obuolių pyragas





Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)... |

Citrininis plokštainis





Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti... |