Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
- Ingredientai
200 g dešrelių (įdarui);
75 g fermentinio sūrio;
3 šaukštai grietinės;
2 kiaušiniai (užpilui);
1 kiaušinis;
200 g kvietinių miltų;
75 ml pieno (užpilui);
2 pomidorai (įdarui);
200 g sūrio (įdarui);
riebalai;
druska;
pipirai pagal skonį;
petražolės.- Gaminimas
-
Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir apie valandą laikyti šaldytuve.
Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelio augimo vietą, dešreles nulupti, ir viską supjaustyti griežinėliais. Petražoles nuplauti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su kiaušiniais bei pienu, pagardinti duska, pipirais.
Orkaitę įkaitinti iki 200 l temperatūros. Tešlą iškočioti ir įkloti į riebalais išteptą formą. Kraštus patempti į viršų. Ant tešlos sluoksniais dėti dešreles, sūrį ir pomidorus, pilti užpilą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Gairės: dešrelės, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kvietiniai miltai, pienas, pomidorai, sūris, riebalai, druska, pipirai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |