Obuolių pyragas
- Ingredientai
Cukraus 100 g
Margarino ar sviesto 80 g
Mielių 30 g
Miltų 0.5 kg
Obuolių 1-1.5 kg
Obuolių ar abrikosų marmelado 100 g
Pieno 250 g
Tarkuotos citrinos žievelės
Truputis druskos
Truputis malto cinamono
- Gaminimas
-
Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte) ištrinkite, įpilkite truputį šilto pieno, įberkite šaukštą miltų ir, gerai išplakus, palikite 5-10 min. šiltai. Į dubenį išsijokite miltus, supilkite paruoštas mieles, šiltą pieną (prieš tai jame ištirpinkite recepte nurodytą` cukraus kiekį), įberkite druskos, įtarkuokite citrinos žievelės ir tešlą gerai išminkykite, kad neliktų miltų.
Toliau minkant, po truputį pilkite pašildytą margariną ar sviestą ir minkykite, kol tešla nebelips orie rankų.
Apdenkite dvigubai sulenkta marle ir pastatykite pusę valandos šiltai (tešla neturi labai iškilti).
Po to tešlą dėkite į plonai riebalais pateptą apvalią formą, vienodai paskleiskite ir padarykite 1-2 cm aukščio kraštelius. Viršų aptepkite marmeladu ir apdėkite paruoštomis obuolių skiltelėmis.
Obuolius pyragui paruoškite taip: nuplaukite, nulupkite ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustykite vienodo dydžio skiltelėmis (maždaug 8).
Jas apibarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi, ir lygiai, pradedant nuo tešlos kraštų, apdėkite visą tešlos paviršių obuolių skiltelėmis, uždedant pusiau vieną ant kitos.
Kepkite karštai 30-45 min.
Skanaus!
Gairės: obuolių pyragas, obuoliai, citrina.
Receptą atsiuntė: Kepėjas
|

Pikantiškas pyragas





Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |

Mielinis pyragas su varške





Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais





Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |

Bananų ledai





Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis





Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... |

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis





Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |

Plikytos tešlos pyragaičiai





Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |

Varškės apkepas kitaip





Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |

Šokoladinis pyragaitis





Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |

Kokosinkinai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Pyragėliai





Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... |

Vaflių rageliai





Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |

Obuolių pyragas





Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |