Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
- Ingredientai
1 česnakas;
200 g grietinės;
1 paprika;
1 indelis pievagrybių;
1 poras;
300 g ryžių;
1 kg vištienos filė;
2 šaukštai vištienos prieskonių.- Gaminimas
-
Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias min. Suberiame vištienos prieskonius, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame ~15min.
Per tą laiką gabaliukais supjaustome papriką, pievagrybius, su česnakine trintuve susmulkiname česnakus, smulkiai supjaustome porą. Viską suberiame į keptuvėje apkepintą vištieną, įpilame truputį virinto vandens, uždengiame dangčiu keptuvę ir troškiname vištieną dar 10min.
Galiausiai įpilame ~200g. grietinės ir troškiname vištieną dar 5min. Garnyrui išverdame ryžius. Patiekalui paskaninti papjaustome agurko, pomidoro, paprikos, patiekalą galime papuošti salotų lapais. Ant ryžių galime užbarstyti smulkintų krapų, petražolių arba tiesiog paskaninti pomidorų padažu.
Gairės: česnakas, grietinė, paprika, pievagrybiai, poras, ryžiai, Vištienos filė, vištienos prieskoniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Įdaryti vamzdiniai makaronai
Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |
Plovas
Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |
Sojos užkepėlė
Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |
Baklažanų bokšteliai
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |
Saldūs bulviniai kleckučiai
Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |
Guliašas pagal mamą
Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |
Kotletai su grybais ir česnakais
Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |
Debesėliai
Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |
Makaronų apkepėlė
Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |
Virtinukai su mėsa
Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |
Mėsytė kebabams
Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |
Troškinta vištiena su daržovėmis
Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |
Troškinys ir sriuba viename
Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |
Šilkiniai kukuliai
Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |
Kotletukai troškinti morkose
Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |