Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
- Ingredientai
2 g druskos;
150 g fermentinio sūrio;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai majonezo;
60 g miltų;
200 ml pieno;
1 g pipirų;
50 g sviesto;
2 svogūnai;
400 g vištienos be kaulų;
20 g vištienos sultinio.- Gaminimas
-
Kepsnelių gaminimas
Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka, įberti smulkiai supjaustytą svogūną ir viską išmaišyti. Tuomet sudėti krakmolą, kiaušinius, majonezą, pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Paruoštą masę palikti 10 min pastovėti. Kepti kaip blynus.Padažo gaminimas
Miltus šviesiai paskrudinkite. Vėliau miltus atskieskite pienu, sudėti nuplautus, griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir apie 10 min. pavirinkite. Sudėkite prieš tai riebaluose pakepintų smulkintų svogūnų, pagardinkite vištienos sultiniu ir sudėkite sviestą, pakaitinkite ant silpnos ugnies.Garnyrui galima patiekti:
Šviežios virtos bulvės su krapiukais
Šviežių daržovių salotosĮ lėkštę dedame kepsnelius, juos užpilame paruoštu padažu, šalia sudedame virtas bulves ir šviežių daržovių salotas. Papuošiame krapų šakele.
Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |