Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
- Ingredientai
2 g druskos;
150 g fermentinio sūrio;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai majonezo;
60 g miltų;
200 ml pieno;
1 g pipirų;
50 g sviesto;
2 svogūnai;
400 g vištienos be kaulų;
20 g vištienos sultinio.- Gaminimas
-
Kepsnelių gaminimas
Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka, įberti smulkiai supjaustytą svogūną ir viską išmaišyti. Tuomet sudėti krakmolą, kiaušinius, majonezą, pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Paruoštą masę palikti 10 min pastovėti. Kepti kaip blynus.Padažo gaminimas
Miltus šviesiai paskrudinkite. Vėliau miltus atskieskite pienu, sudėti nuplautus, griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir apie 10 min. pavirinkite. Sudėkite prieš tai riebaluose pakepintų smulkintų svogūnų, pagardinkite vištienos sultiniu ir sudėkite sviestą, pakaitinkite ant silpnos ugnies.Garnyrui galima patiekti:
Šviežios virtos bulvės su krapiukais
Šviežių daržovių salotosĮ lėkštę dedame kepsnelius, juos užpilame paruoštu padažu, šalia sudedame virtas bulves ir šviežių daržovių salotas. Papuošiame krapų šakele.
Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Troškinta vištiena su voveraitėmis





Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |

Kiauliena baltame vyne





Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... |

Jautiena kinietiškai





Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... |

Kiauliena su grybų padažu





pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... |

Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis





Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... |

Jautienos kepsnys





Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... |

Lazanija su špinatais





Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... |

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu





Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... |

Kriauklės su įdaru





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |

Įdaryti makaronai





Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... |

Makaronai su mėsos faršu





Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... |

Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai





Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... |

Daržovių troškinys su makaronais





Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... |

Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu





Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |

Makaronai su krevetėmis





Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |