Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
- Ingredientai
2 aštriosios paprikos;
130 g CANNELLONI makaronų;
2 skiltelės česnako;
250 g fermentinio sūrio;
400 g jautienos arba kiaulienos faršo;
100 g pomidorų padažo;
5 pomidorai;
10 skiltelių porų;
1 raudonoji paprika.- Gaminimas
-
Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina iškepti iki galo ir atvėsinti. Susitarkuoti smulkiai fermentinį sūrį ir jį suberti į pagaminta faršą (būtinai į atvėsusi). Sumaišyti ir prikimšti cannelloni makaronų, stenkitės neperkimšti. Svarbus dalykas: prikimštus makaronus būtina iškart kepti, prieš tai pasiruoškite viską, nelaikykite juos prikimštus ilgai, nes kitaip pradės sproginėti.
Padažas. Nulupti pomidorų žievelę, juos supjaustyti ir sudėti į indą, kuriame gaminsite padažą. Susipjaustyti paprikas, porus ir sudėti į tą patį indą. Viska sumalti blenderiu. Įdėkite šiek tiek kečiupo, druskos, pipirų (jei nedėjote aštrios paprikos), pagal skonį. Dar karteli permalkite.
Pasiruoškite kepimo skarda. Įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite vieną šalia kito paruoštus makaronus. Ant makaronų tolygiai paskirstykite pasiruošta padažą taip, kad visi makaronai gautu drėgmę, nes kitaip bus kieti. Pašaukite į orkaitę. Prieš galą ištraukite ir užbarstykite dar fermentinio sūrio ir vėl pakepkite. Kepa apie 30 min 170-190 temperatūroje. Geriausia patikrinti su mediniu smeigtuku, jei lengvai duriasi vadinasi iškepė.
Gairės: Aštriosios paprikos, cannelloni makaronai, česnakas, fermentinis sūris, Jautienos faršas, pomidorų padažas, pomidorai, poros, raudonoji paprika.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Strėvos suktinis





Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |

Avienos pjaustiniai





Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |

Iškylautojų šonkauliukai





Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |

Pomidorai tešloje





Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |

Krevetės su šonine





Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |

Šašlykų marinatas





Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |

Kaip mes be bulvių





Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių





Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |

Lašišos filė apelsinų sultyse





Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |

Baklažanai graikiškai





Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |

Vištienos – daržovių vėrinukai





Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |

Cinamono-medaus sparneliai





Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |

Jautiena su slyvomis





Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |

Švediški veršienos suktinukai





Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |

Kiaulienos kepsniai





Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |