Švelni vištiena su levandų medumi
- Ingredientai
200 g basmati ryžių;
1 česnakas;
čili paprika;
1 šaukštas levandų medaus;
1 mėlynasis svogūnas;
1 paprika;
2 šaukštai pomidorų padažo;
400 g vištienos krūtinėlės.- Gaminimas
-
Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario prieskonių pagal nuožiūrą ir išmaišyti su rankomis. Tada smulkiai supjaustyti 1 mėlyną svogūną, taip pat viena raudonąją papriką supjaustyti grežinėliais. Viską sudėti į vieną puodą su vištiena ir pradėti maišyti, maišant įdėti vieną šaukštą levandų medaus ir 1/4 smulkiai supjaustyto čili pipiro, prieš dedant į troškintuvę viską gerai išmaišyti.
Troškintuvėje įpilti nedaug aliejaus (alyvuogių), įdėti visą paruoštą "mišrainę" į troškintuvę ir apie 30 min. palikti ant silpnos ugnies.
Tada išvirti basmati ryžius (200 g.) ant labai silpnos ugnies virti 20-25 min, tada ryžiai bus nesulipę.
Tuomet dedame į lėkštę ir mėgaujamės skoniu. Galima šalia pasipjaustyti pomidoro, jei tik norite.
Vištienos skonis labai švelnus, bet kartu ir aštrus.
Gairės: Basmati ryžiai, česnakas, čili paprika, levandų medus, mėlynasis svogūnas, paprika, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |