Švelni vištiena su levandų medumi
- Ingredientai
200 g basmati ryžių;
1 česnakas;
čili paprika;
1 šaukštas levandų medaus;
1 mėlynasis svogūnas;
1 paprika;
2 šaukštai pomidorų padažo;
400 g vištienos krūtinėlės.- Gaminimas
-
Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario prieskonių pagal nuožiūrą ir išmaišyti su rankomis. Tada smulkiai supjaustyti 1 mėlyną svogūną, taip pat viena raudonąją papriką supjaustyti grežinėliais. Viską sudėti į vieną puodą su vištiena ir pradėti maišyti, maišant įdėti vieną šaukštą levandų medaus ir 1/4 smulkiai supjaustyto čili pipiro, prieš dedant į troškintuvę viską gerai išmaišyti.
Troškintuvėje įpilti nedaug aliejaus (alyvuogių), įdėti visą paruoštą "mišrainę" į troškintuvę ir apie 30 min. palikti ant silpnos ugnies.
Tada išvirti basmati ryžius (200 g.) ant labai silpnos ugnies virti 20-25 min, tada ryžiai bus nesulipę.
Tuomet dedame į lėkštę ir mėgaujamės skoniu. Galima šalia pasipjaustyti pomidoro, jei tik norite.
Vištienos skonis labai švelnus, bet kartu ir aštrus.
Gairės: Basmati ryžiai, česnakas, čili paprika, levandų medus, mėlynasis svogūnas, paprika, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |

Kepta antis su mandarinais





Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |