Rudens gėrybės sveikatai
- Ingredientai
1 stiklinė buljono ar vandens;
3 bulvės;
1,5 arbatinio šaukštelio druskos ar vegetos;
1,5 kg moliūgo;
6 morkos;
1 paprika;
400 g paukštienos;
3 pomidorai;
1 sauja pupelių;
100 g sviesto;
1 svogūnas.- Gaminimas
-
Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime naminės vištos buljonu, jei ne, tiesiog virintu vandeniu ir troškiname, kai atsiranda sultys pamaišome, įdedame sviesto ir toliau troškiname. Paukštieną apverdame atskirai apie 5 min., išimame ir supjaustome vieno kasnio gabalėliais, kuriuos sudedame į troškinį. Troškinimo pabaigoje, įberiame druskos ar "vegetos". Pomidorus geriausia dėti į virimo pabaigą, kaip ir jau išvirtas pupeles.
Gairės: vanduo, buljonas, bulvės, druska, vegeta, Moliūgas, morkos, paprika, paukštiena, pomidorai, pupelės, sviestas, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis





Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Kepsniai iš faršo





Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |

Maskvietiškas žuvies apkepas





Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |