Troškintos daržovės su mėsa
- Ingredientai
2 šaukštai aliejaus;
1 sauja Briuselio kopūstų;
4 bulvės;
1 l daržovių sultinio arba vandens;
5 g druskos;
5 g pipirų;
250 g mėsos;
1 šaukštas mėsos prieskonių;
2 morkos;
2 paprikos (įvairių spalvų);
2 šaukštai pomidorų padažo;
5 g prieskoninių žolelių;
1 sauja šparaginių pupelių.- Gaminimas
-
Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali būti ir vištiena su kaulu), beriame prieskonių, tada pjaustytos šparaginės pupelės, paprikos ir Briuselio kopūstai. Galima pagal skonį naudoti ir kitokias daržoves. Ant viršaus dedamos griežinėliais pjaustytos bulvės. Pilamas padažas: sumaišytas vanduo, aliejus ir pomidorų padažas su prieskoniais. Viskas pilama į troškintuvą. Ant patiekalo viršaus barstomos prieskoninės žolelės. Šaunam troškintuvą į orkaitę ir kepam apie 40 minučių.
Gairės: aliejus, Briuselio kopūstai, bulvės, daržovių sultinys, vanduo, druska, pipirai, mėsa, mėsos prieskoniai, morkos, paprikos, pomidorų padažas, prieskoninės žolelės, sparaginės pupelės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |

Kotletukai troškinti morkose





Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |