Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
- Ingredientai
1 aitrioji paprika;
50 ml aliejus kepimui;
10 g druskos;
10 g pipirų;
3 šaukštai grietinės;
5 šaukštai pomidorų padažo;
200 g ryžių;
1 svogūnas;
500 ml vandens ryžiams virti;
600 g vištienos kepenėlių.- Gaminimas
-
Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome prieskoniais (maltais pipirais ir druska) ir kepame įkaitintame aliejuje keptuvėje apie 15 minučių. Prieš iškepant pilame pomidorų padažą ir grietinę ir troškiname apie 5 minutes kaskart pamaišant. Ryžius išvirti taip, kad būtų birūs. Iš paprikų pašalinti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais. Svogūnus nulupti ir taip pat pjaustyti kubeliais. Paprikas ir svogūnus pakepinam įkaitintam aliejuje ir sumaišome su virtais ryžiais. Pastaba: Jeigu kažkas iš ragautojų nemėgsta svogūnų ar paprikų, galima patiekti juos atskirai nuo ryžių. Taip pat, jeigu nemėgstate aštriai, galima aitriąsias paprikas pakeisti saldžiosiomis.
Gairės: aitrioji paprika, aliejus, druska, pipirai, grietinė, pomidorų padažas, ryžiai, svogūnas, vanduo, vištienos kepenėlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |

Kotletukai troškinti morkose





Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |