Bulvių - grybų apkepas
- Ingredientai
Aliejus;
1 kg bulvių;
druska;
1 indelis grietinės;
1 kg grybų;
2 kiaušiniai;
pienas;
pipirai;
1 svogūnas.- Gaminimas
-
Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su grybais ir kepame aliejuje (nedideliam kiekyje). Paprieskoniuojam, supilam grietinę ir dar kelias minutėles patroškinam. Bulves nuskutame, sutarkuojame burokine tarka. Į tarkius dedam druskos, kiaušinius, pilam pieną, aliejaus porą šaukštų ir viską išmaišome gerai. Pusę tarkių dedame į skardą išteptą aliejumi, ir gražiai padengiam dugną, ant viršaus dedam keptus grybus, ant jų - vėl tarkius likusius. Šaukštu gražiai visą skardos turinį paspaudžiame. Šauname į orkaitę 200 laipsnių ir kepame kol viršus gražiai parus.
Gairės: aliejus, bulvės, druska, grietinė, grybai, kiaušiniai, pienas, pipirai, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Velykinis triušis
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... |