Tortilija su daržovėm ir mėsa
- Ingredientai
2 skiltelės česnako;
faršas;
3 šaukštai pomidorų padažo;
krapai;
3 šaukštai majonezo;
pekino salotos;
petražolės;
1 pomidoras
sūris;
1 svogūnas;
4 tortilijos;
2 vakuoti agurkai.- Gaminimas
-
Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino salotą, agurkus, pomidorus ir išmaišome kaip salotoms. Tada ant tortilijos užtarkuojame sūrio ir įdedame į orkaitę ar mikrobangę, kad išsilydytu. Išėmus iš mokrobangės išilgai dedame pakepinta faršą, ant viršaus salotų ir užpilame paruoštu padažu (t.y. majonezą, kad butu skystesnis praskiesti vandeniu ir įtrinti česnako). Viska sudėjus, sulankstome kaip kebabą ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę. Galima sulanksčius paplotėlį persmeigti dantų krapštukais, kad neišsiskirtu.
Gairės: česnakas, faršas, pomidorų padažas, krapai, majonezas, pekino salotos, petražolės, pomidoras, sūris, svogūnas, tortilijos, vakuoti agurkai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |

Kepta antis su mandarinais





Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |