Žuvies filė ,,pataluose"
- Ingredientai
0,8 kg jūros lydekos filė;
3 morkos;
3 svogūnai;
3 bulvės;
majonezas;
prieskoniai.- Gaminimas
-
Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų. Galima dėti citrinpipirių, įvairių žuvies prieskonių. Po to susitarkuoti morkas, kuo daugiau tuo skaniau, svogūną supjaustyti griežinėliais, nuskusti bulves.Belieka viską dėti į blėką. Pirmiausia dedama žuvis, ant jos klojamas morkų patalas, kad užsidengtų visą filė, tada dedami svogūnų griežinėliai, apibarstoma prieskoniais, tada ant viršaus tepamas majonezas. Galima naudoti Vilniaus majonezą, jis ne toks lengvas kaip kiti. Galiausiai aplink paruoštus ,,patalus" sudedamos bulvės, apibarstytos prieskoniais. Galima bulves virti atskirai. Galima dėti į orkaitę ir kepti maždaug 40-45 min.
Gairės: lydekos filė, morkos, svogūnai, bulvės, majonezas, prieskoniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |

Kepta antis su mandarinais





Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |