Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
- Ingredientai
Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.- Gaminimas
-
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.
Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.
Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.
Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.
Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |