Aštrūs vištienos vėrinukai
- Ingredientai
300 g vištienos filė;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
šaukštelis citrinos sulčių;
šaukštelis paprikoS;
šaukštelis maltų kmynų;
pusė šaukštelio džiovinto raudonėlio;
pusė šaukštelio aitriosios paprikos.- Gaminimas
-
Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti vištieną. Marinuoti 1 valandą. Kepimo būdai gali būti du - sveikesnis ir nelabai. Sveikesnis - įkaitinti orkaitę iki 200 C, vištieną dėti į folija išklotą skardą ir kepti 30 min. Nesveikasis kepimo būdas - vištieną kepti įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Iškeptus gabalėlius verti ant iešmelių kartu su paprika, pomidorais, agurkais, fermentiniu sūriu, alyvuogėmis - viskuo, kas tik pasitaikys po ranka. Patiekti galima kartu su pjaustytu salieru ir česnakiniu (majonezo, grietinės ir česnako) padažu.
Gairės: Aštrūs vištienos vėrinukai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, paprika, malti kmynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Krepšeliai su ikrais ir lašiša





Į krepšelius dedame po šaukštelį raudonųjų lašišinių ikrų, aplink apjuosiame po... |

Mišrainė prie alaus





Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu... |

Žirniai su spirgučiais





Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską... |

Česnakinis duonos bokštas





Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir... |

Kalmarai tešloje





Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes.... |

Kepta duona su pikantiška mišraine





Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,... |

Užkandėlė prie alaus





Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat... |

Lavašo suktinukas prie alaus





Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus... |

Kepinukai "Skanumėlis"





Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma.... |

Aštrus kebabas





Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |

Kiaušiniai kevale





Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau... |