Išsigandęs plovas
- Ingredientai
3 pakeliai ryžių;
800 g - 1 kg kiaulienos kumpio;
1 didelė arba 2 nedidelės morkos;
2 dideli svogūnai;
1 česnakas;
1 raudonoji paprika;
druska;
karis;
prieskoniai plovui;
aliejus.- Gaminimas
-
Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos sutarkuojamos per burokinę tarką, svogūnai smulkiai supjaustomi, česnakai – irgi. Morkas vandenyje 2 min pakepame, tada sudedame svogūnus ir česnakus, įberiame druskos, česnakinės druskos, pipirų, pakepame vėl šiek tiek. Tada į morkas suverčiame išvirtą mėsytę, sudedame plovo prieskonius ir kepame tol, kol iškeps morkos. Prieš baigiant kepti, sudedama supjaustyta paprika. Tada viską suverčiame ant birių ryžių. Įpilame šaukštą aliejaus. Išmaišome. Jeigu trūksta kokių prieskonių – jų įberiame. Maišant dar šiek tiek patroškiname.
Gairės: ryžiai, kiaulienos kumpis, morkos, svogūnai, česnakas, raudonoji paprika, druska, karis, prieskoniai plovui, aliejus.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Vištienos kepsnys ''ZARA''
Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu
Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |
Žuvies filė ,,pataluose"
Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |
Pievagrybių užkepėlė
Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |
Kalakutiena su daržovėmis
Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |
Atominis troškinys
Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |
Troškinti vištų skrandukai
Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |
Lydekai paliepus
Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |
Kepta menkė tešloje
Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |
Namie kepta pica
Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |
Pica "Havajų"
Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |
Bulviniai blynai su dešrelėm
Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |
Klasikinis čenakas
Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |
Apelsinų skonio upėtakis
Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |