Maskvietiškas žuvies apkepas
- Ingredientai
2 kietai virti kiaušiniai;
6 bulvės;
30 g fermentinio sūrio;
1 indelis grietinės;
2 šaukštai kvietinių miltų;
3 svogūnai;
150 g virtų grybų;
500 g žuvies filė.- Gaminimas
-
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file supjaustykite gabaliukais, pasūdykite, pabarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir kepkite toje pačioje keptuvėje, jei reikia, pridėkite sviesto. Kitoje keptuvėje svieste apkepkite griežinėliais suraikytas bulves, jas irgi pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais. Kiaušinius supjaustykite ketvirčiais, grybus susmulkinkite.
Apkepo formą ištepkite sviestu, tada dėkite jūros lydekos gabaliukus, ant viršaus kraukite bulvių griežinėlius, paskui svogūnų pusžiedžius, tada kiaušinių ketvirčius, berkite grybus. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite kapotais krapais ir petražolėmis. Ant viršaus pilkite grietinę ir barstykite tarkuotu sūriu. Šaukite į karštą orkaitę ir iškepkite.
Gairės: kiaušiniai, bulvės, fermentinis sūris, grietinė, svogūnai, virti grybai, žuvies filė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |