Lazanija su kepenėlėmis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

0,5 šaukštelio džiovintų citrinos žievelių;
2 pomidorai;
200 g vištienos kepenėlių;
250 g lazanijos juostelių;
250 ml balto vyno;
25 ml grietinėlės;
25 ml sultinio;
3 šaukštai pomidorų padažo;
5 šaukštai aliejaus ir desertinio vyno;
500 g kapotos mėsos;
50 g baltųjų grybų arba pievagrybių;
60 g sūrio;
cinamonas;
lauro lapelis;
pipirai;
svogūnas.

Gaminimas

Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles. Svieste apkepinkite svogūnus, pomidorus, mėsą. Į mėsa sudėkite pomidorų padažą, įpilkite baltą vyną, suberkite prieskonius ir troškinkite 20 minučių. Tuomet įpilkite sultinį. Nuplaukite grybus ir supjaustykite puselėmis. Į mėsą sudėkite grybus, kepenėles, supilkite desertinį vyną ir grietinėlę. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Riebalais ištepkite didelę kepimo formą. Į ją sluoksniais sudėkite lazanijos juosteles ir mėsos padažą. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite karštoje orkaitėje (200 laipsnių) apie 30 min.

Gairės: Džiovintos citrinos žievelės, pomidorai, vištienos kepenėlės, baltas vynas, grietinėlė, sultinys, pomidorų padažas, kapota mėsa, pievagrybiai, sūris, cinamonas, pipirai, svogūnas.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Bulvių užkepėlė
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru
 
 
 
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais

2 2 2 2 2

 

Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus...

Gairės: Jautienos kumpis, virtos pupelės, marinuoti agurkai, svogūnai, pomidorų padažas, druska, pipirai, lauro lapas, miltai, grietinė, aliejus.

 
Raudonieji barščiai

Raudonieji barščiai

2 2 2 2 2

 

Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,...

Gairės: sultinys, švieži kopūstai, bulvės, morkos, svogūnai, petražolės, pomidorai, miltai, sviestas, grietinė, cukrus, citrinų rūgštis.

 
Virtiniai

Virtiniai

2 2 2 2 2

 

Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad...

Gairės: miltai, kiaušiniai, druska, vanduo, pienas.

 
Kepti kalmarų žiedai

Kepti kalmarų žiedai

1 1 1 1 1

 

Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,...

Gairės: Kalmarų žiedai, aliejus, miltai, majonezas, kiaušinis, juodieji pipirai, džiovintas raudonėlis, druska.

 
Įdaryti kalmarai

Įdaryti kalmarai

2 2 2 2 2

 

Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus...

Gairės: Kalmarai, menkės filė, majonezas, petražolės, svogūnas, druska, česnakai, alyvuogių aliejus.

 
Paella

Paella

1 1 1 1 2

 

1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes...

Gairės: vanduo, ryžiai, krevetės, alyvuogių aliejus, menkė, česnakas, svogūnai, pomidorai, paprika, druska.

 
Šernienos troškinys

Šernienos troškinys

2 2 2 2 2

 

Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,...

Gairės: Šerniena, morkos, bulvės, cukinija, druska, prieskoniai, sausas vynas.

 
Troškinti grybai su bulvėmis

Troškinti grybai su bulvėmis

1 1 1 1 1

 

Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį....

Gairės: pievagrybiai, bulvės, grietinė, pomidorų tyrė, sviestas, aliejus, svogūnas, druska, juodieji pipirai, lauro lapai, žali krapai.

 
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai

2 2 2 2 2

 

Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais....

Gairės: pomidorai, vištos krūtinėlė, pievagrybiai, svogūnas, pienas, miltai, fermentinis sūris, petražolės, sviestas, druska, pipirai.

 
Moliūgų apkepas

Moliūgų apkepas

1 1 1 2 2

 

Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname...

Gairės: Moliūgas, varškė, kiaušiniai, manų kruopos, razinos, cukrus, vanilinis cukrus, druska, džiūvėsėliai, aliejus, grietinė.

 
Ryžiai su daržovėmis

Ryžiai su daržovėmis

1 1 1 2 2

 

Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje....

Gairės: ryžiai, paprika, pievagrybiai, svogūnai, moka, brokolis, česnakas, prieskoniai, druska, pipiras.

 
Svogūnų pica

Svogūnų pica

2 2 2 2 2

 

Sviestą išlydyti ir sumaišyti su majonezu, dėti miltus, sodą ir minkyti tešlą. Ją...

Gairės: sviestas, majonezas, soda, miltai, dideli svogūnai, fermentinis sūris, krabų lazdelės, prieskoniai picai.

 
Kepta višta su džiovintais vaisiais

Kepta višta su džiovintais vaisiais

2 2 2 2 2

 

Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,...

Gairės: vista, majonezas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvų aliejus, džiovintos slyvos, džiovinti abrikosai.

 
Su alumi marinuotas kiškis

Su alumi marinuotas kiškis

2 2 2 2 2

 

Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite...

Gairės: Vidutinio dydžio kiškis, rūkyti lašiniai, margarinas, druska, pipirai, sultinys, grietinėlė, alus.

 
Kepta antis su mandarinais

Kepta antis su mandarinais

1 1 1 1 2

 

Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje...

Gairės: Antis, mandarinai, sviestas, malti pipirai, druska, džiovinti čiobreliai, medus, bazilikas, muskatas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų