Saldžiai rūgšti vištiena
- Ingredientai
100 g konservuotų ananasų;
2 šaukštai tamsaus sojų padažo,;
2 viščiukų krūtinėlės be kaulo;
25 g kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių);
aliejus;
maišelis ryžių;
morka.Padažui:
pusė šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero;
raudona ir žalia saldžioji paprika;
šaukštas cukraus;
šaukštas ryžių acto;
svogūnas.- Gaminimas
-
Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Paprikas išvalyti, svogūnus ir morkas nulupti. Viską supjaustome.
Konservuotų ananasų gabaliukus nuvarvinam kiaurasamčiu. Poros šaukštų nuvarvinto skysčio prireiks šiek tiek vėliau.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėti vištieną, lenvai apkepti. Veliau sudėti paprikas, morkas, svogūnus. Pabaigoje sudėti ananasus.
Nuo ananasų nupiltą skystį reikia sumaišyti su krakmolu, sojų padažu, ryžių actu, cukrumi ir šviežiai tarkuotais imbierais.Gautą padažą supilti į keptuvę, maišant pakaitinti kol sutirštės. Jeigu pastebėsite, kad padažas per tirštas, reikės įpilti šiek tiek vandens.
Gairės: konservuoti ananasai, sojų padažas, viščiukų krutinėlė, kukurūzų krakmolas, aliejus, ryžiai, morka, cukrus, actas, svogūnas, imbieras.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |

Kepta antis su mandarinais





Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |