Paella

Įvertinimas: 4 / 5

dsc01771 dsc01774-horz dsc01779
Ingredientai

Reikės:
1l vandens
2 vištienos sultinio kubelių
Apie 400gr. šaldytų jūros gėrybių
300gr. ryžių
Kokių 5-6 didesnių krevečių
Alyvuogių aliejaus
250gr-300gr. menkės (arba vištienos)
3-4 skiltelės česnako
2 svogūnai
2 pomidorai
Paprika
Pipirų
Druskos
Specialių Paella prieskonių (pati pirkau Ispanijoje, bet gal ir Lietuvoj kur rasti galima)

Gaminimas

1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes (prieš tai geriau būtų ištraukti jas, kad atšiltų) ir virti kažkur 5 minutes. Po to išrankioti jūros gėrybes, sudėti į kitą indelį, perplauti šaltu vandeniu ir palikti, kad nuvarvėtų.
2. Į gilią, įkaitintą keptuvę (arba kokį nemažą puodą) su alyvuogių aliejumi, suberti šiaudeliais pjaustytą svogūną ir kepti kol pagels. Tada sudėti papriką ir vėl truputį pakepti. Po to sudėti susmulkintus česnakus, supjaustytus pomidorus, įberti šafrano ir paellos prieskonių ir kokias 5 minutes pakepti.
Po 5 minučių perdėti daržoves į kokį kitą indą.
3. Į kitą su aliejum įkaitintą keptuvę sudėti menkę (arba vištieną, bet aš asmeniškai jos neturėjau, todėl dariau su menke), krevetes ir apkepti. Vėliau sudėti į lėkštę.
4. Į indą, kur kepė daržovės, įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti ryžius ir maišant apkepinti.
Tada pas ryžius įpilti sultinį, kuriame virė jūros gėrybės ir uždengus dangčiu virti apie pusvalandį ant silpnesnės ugnies.
5. Kai ryžiai išvirs, sudėti menkę (arba vištieną) su krevetėm, daržoves, jūros gėrybes ir viską išmaišyti. Įberti druskos (bet nepadauginti), pipirų, dar galima šiek tiek šafrano arba paellos prieskonių ir pakaitinti dar 5 minutes.
Prieš valgant dar galima apšlakstyti citrinos sultimis. Va ir viskas

Gairės: vanduo, ryžiai, krevetės, alyvuogių aliejus, menkė, česnakas, svogūnai, pomidorai, paprika, druska.

Receptą atsiuntė: Siggy

Įdaryti kalmarai
Šernienos troškinys
 
 
 
Greiti vištienos blyneliai

Greiti vištienos blyneliai

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu....

Gairės: fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, pomidorai, vegeta, Vištienos krutinėlė.

 

"Raudoni ryžiai"

2 2 2 2 2

 

Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos...

Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Makaronai su lašiša

Makaronai su lašiša

2 2 2 2 2

 

Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus...

Gairės: citrina, krapai, lašiša, makaronai, prieskoniai.

 
Stirniena su spanguolėmis ir bananais

Stirniena su spanguolėmis ir bananais

2 2 2 2 2

 

Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska...

Gairės: aliejus, bananas, česnakas, kvapnieji gvazdikėliai, lauro lapeliai, raudonas vynas, spanguolės, stirniena be kaulo.

 
Ypatingai traški pica

Ypatingai traški pica

2 2 2 2 2

 

Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus...

Gairės: pica, cukrus, druska, faršas, juodos alyvuogės, miltai, paprika, pievagrybiai, sausos mielės, sūris, svogūnas, taukai, vanduo.

 
Kiauliena korėjietiškai

Kiauliena korėjietiškai

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką...

Gairės: aliejus, česnakas, cukrus, Kiauliena, svogūnas.

 
Gardusis žuvies patiekalas

Gardusis žuvies patiekalas

2 2 2 2 2

 

Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius...

Gairės: bulvės, kiaušiniai, miltai, prieskoniai, žuvies filė.

 
Varškės apkepas

Varškės apkepas

1 1 1 1 1

 

Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti...

Gairės: cukrus, grietinė, kepimo milteliai, kiaušiniai, manų kruopos, varškė.

 
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

2 2 2 2 2

 

Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina...

Gairės: Aštriosios paprikos, cannelloni makaronai, česnakas, fermentinis sūris, Jautienos faršas, pomidorų padažas, pomidorai, poros, raudonoji paprika.

 
Bulvinė pica

Bulvinė pica

2 2 2 2 2

 

Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame...

Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.

 
Švelni vištiena su levandų medumi

Švelni vištiena su levandų medumi

2 2 2 2 2

 

Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario...

Gairės: Basmati ryžiai, česnakas, čili paprika, levandų medus, mėlynasis svogūnas, paprika, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Troškinti kopūstai pomidorų padaže

Troškinti kopūstai pomidorų padaže

2 2 2 2 2

 

Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų...

Gairės: pomidorų padažas, rauginti kopūstai, medžiotojų dešrelės, šaltai rūkyta šoninė, šviežios bulvės.

 
Išvirkštiniai balandėliai

Išvirkštiniai balandėliai

1 1 1 2 2

 

Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti...

Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.

 
Voveraitės grietinės padaže

Voveraitės grietinės padaže

2 2 2 2 2

 

Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies....

Gairės: aliejus, česnakas, druska, grietinė, miltai, pipirai, svogūnas, voveraitės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų