Velykinis triušis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;

Gaminimas

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

Formuoti triušį.

Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

Papuošti saliero lapais.

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepta višta su bulvėmis
 
 
 
Vištienos kepsnys ''ZARA''

Vištienos kepsnys ''ZARA''

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname...

Gairės: Vištienos filė, morkos, svogūnai, paprikos, kalafijoras, bulvytės fri, majonezas, fermentinis sūris.

 
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu

1 1 1 1 1

 

Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą...

Gairės: kiaulienos faršas, prieskoniai, vištienos kulšelės.

 
Žuvies filė ,,pataluose

Žuvies filė ,,pataluose"

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų....

Gairės: lydekos filė, morkos, svogūnai, bulvės, majonezas, prieskoniai.

 
Pievagrybių užkepėlė

Pievagrybių užkepėlė

1 1 1 1 1

 

Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar...

Gairės: aliejus, česnakas, fermentinis sūris, malta mėsa, morka, petražolės, pievagrybiai, pipirai, druska, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

1 1 1 1 1

 

Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome...

Gairės: aliejus, cukinija, fermentinis sūris, geltonoji paprika, Kiauliena, mėsos prieskoniai, pomidorai, porai, raudona paprika, žalia paprika.

 
Kalakutiena su daržovėmis

Kalakutiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir...

Gairės: aliejus, bulvės, česnakas, citrina, kalakutienos ketvirtis, morkos, paukštienos prieskoniai be druskos, pekino kopūstas, pomidorai, sojos užpilas, svogūnas.

 
Atominis troškinys

Atominis troškinys

2 2 2 2 2

 

Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka...

Gairės: aliejus, Kiauliena, mėsa, druska, česnakas, aitriosios paprikos, mėsos prieskoniai, morkos, pomidorų padažas, pupelės.

 
Troškinti vištų skrandukai

Troškinti vištų skrandukai

1 1 1 2 2

 

Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius)....

Gairės: česnakas, druska, pipirai, grietinė, morka, pievagrybiai, pomidorų padažas, sviestas, svogūnas, vištų skrandukai.

 
Lydekai paliepus

Lydekai paliepus

2 2 2 2 2

 

Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei...

Gairės: Santa maria žuvies prieskoniai, upėtakis, morkos, bulvės, svogūnai, česnakas, Daumantų majonezas, citrina, druska.

 
Kepta menkė tešloje

Kepta menkė tešloje

2 2 2 2 2

 

Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,...

Gairės: česnakas, citrina, kiaušiniai, menkės, miltai, prieskoniai.

 
Namie kepta pica

Namie kepta pica

2 2 2 2 2

 

Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos...

Gairės: pomidorų padažas, grietinė, kiaušinis, miltai, pomidoras, rūkyta dešra, sūris, sviestas, prieskoniai.

 
Pica

Pica "Havajų"

1 1 1 1 1

 

Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į...

Gairės: aliejus, pica, cukrus, druska, fermentinis sūris, konservuoti ananasai, rūkyta krūtinėlė, mielės, miltai, pomidorų padažas, majonezas, vanduo.

 
Bulviniai blynai su dešrelėm

Bulviniai blynai su dešrelėm

2 2 2 2 2

 

Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti...

Gairės: bulvės, dešrelės, kiaušinis, pienas, druska, pipirai, alyvuogių aliejus.

 
Klasikinis čenakas

Klasikinis čenakas

1 1 1 1 1

 

Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,...

Gairės: bulvės, grietinė, kiaulienos sprandinė, morkos, taukai.

 
Apelsinų skonio upėtakis

Apelsinų skonio upėtakis

2 2 2 2 2

 

Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek...

Gairės: aliejus, apelsinų sultys, česnakas, sojos padažas, upėtakis be odos.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų