Kepta višta su džiovintais vaisiais
- Ingredientai
1 nedidėle višta;
100 g majonezo;
2 skiltelės česnako;
1 arbatinis šaukstelis druskos;
1 arbatinis šaukstelis juodųjų pipirų mišinio;
100 ml alyvų aliejaus;
100 g džiovintu slyvų;
100 g džiovintu abrikosų.- Gaminimas
-
Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys, supjaustytos česnako skilteles, alyvų aliejus. Įtrintą vištą palaikykite apie 1 valandą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laispsnių temperaturos. Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pusiau džiovintus vaisius. Sudekite juos i vištos vidų. Višta įtrinkite majonezu ir suvyniokite į folija. Paruoštą višta sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje apie 1,5 -2 val.
Gairės: vista, majonezas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvų aliejus, džiovintos slyvos, džiovinti abrikosai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Strėvos suktinis





Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |

Avienos pjaustiniai





Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |

Iškylautojų šonkauliukai





Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |

Pomidorai tešloje





Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |

Krevetės su šonine





Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |

Šašlykų marinatas





Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |

Kaip mes be bulvių





Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių





Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |

Lašišos filė apelsinų sultyse





Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |

Baklažanai graikiškai





Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |

Vištienos – daržovių vėrinukai





Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |

Cinamono-medaus sparneliai





Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |

Jautiena su slyvomis





Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |

Švediški veršienos suktinukai





Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |

Kiaulienos kepsniai





Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |