Špinatų sriuba
- Ingredientai
200 g špinatų;
100 vnt nedidelių cukinijų;
100 g žalieji žirneliai;
100 g morkų;
1 nedidėlis svogūnas;
1.5 valg. šaukšt. sviesto;
1 valg. šaukšt. miltų;
1 l daržovių sultinio arba vandens;
2 valg. šaukšt. grietinės;
druska ir pipirai - pagal skonį;
petražolės ir čiobreliai - 1 saujelė- Gaminimas
-
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles susmulkinkite, morkas ir svogūną kubeliais supjaustyti. Žirnelius galima naudoti ir konservuotus. Puode išlydyti sviestą ir jame kepti svogūnus, kol jis taps skaidrus. Tada sudėti visas daržoves ir dalį prieskoninių žolelių ir ant silpnos ugnies troškinti apie 3 minutes. Tuomet į puodą reikia suberti miltus, maišant kepti. Supilti daržovių sultinį arba vandenį ir užvirinti. Užvirus vandeniui, puodą ant silpnos ugnies virinti dar 5 minutes, kol žirneliai ir morkos suminkštės. Baigus virti sudėti grietinę, prieskonius. Prieš patiekiant į lėkštę įberti šiek tiek smulkintų petražolių ir čiobrelių.
Gairės: špinatai, Cukinijos, žalieji žirneliai, svogūnas, morkos, miltai, grietinė, druska, pipirai, petražolės, čiobreliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Čili sriuba





Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... |

Šalta pomidorų sriuba





Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... |

Žaliųjų citrinų sriuba





Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Žuvienė su bulvėmis





Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Tiršta jautienos sriuba





Jautieną supjaustyti kvadrateliais, pakepinti su taukais, kai gražiai apkeps padruskinti, apibarstyti smulkiai... |

Aštri sriubytė





Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad... |

Aštri pomidorų sriuba





Pomidorus perlieti karštu vandeniu, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu, saliero stiebą susmulkinti,... |

Pavasarinė kukulynė





Iš vienos stiklinės sulos, trupučio druskos ir miltų išminkome minkštą tešlą.... |

Svogūnų sriuba





Bulves ir morkas nulupame. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame... |

Bulvių sriuba su žirneliais





Bulves supjaustyti kubeliais ir suberti į vandenį, įmesti daržovių sultinio kubelį ir virti 15 min. Nuplauti... |

Agurkienė su žalumynais





Agurkus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Papriką perpjauname, išimame sėklas, smulkiai... |

Vištienos sriuba





Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |

Pomidorų sriuba





Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti... |