Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
- Ingredientai
2 vidutinio dydžio cukinijos;
1 riekė baltos duonos (ją reikės suplėšyti į mažus gabaliukus);
1 / 4 puodelio kiaulienos spirgučių;
1 šaukštas smulkintų juodųjų alyvuogių;
1 maltas jalapeno pipiras;
3 šaukštai supjaustytų žalių Čili pipirų;
1 / 4 puodelio maltų svogūnų;
1 / 4 puodelio kapotų pomidorų;
6 šaukštai susmulkinto aštraus Čederio sūrio;
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų;
druska ir pipirai pagal skonį.- Gaminimas
-
Parenkite grilį.
Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5 minutes. Kai išvirs jas nusausinkite, atvėsinkite, ir perpjaukite jas išilgai. Išimkite visą minkštimą maždaug, kad liktų 5 mm minkštimo nuo žievelės. Supjaustykite visą išskaptuotą minkštimą.Dubenyje sumaišykite cukinijos minkštimą, duonos gabaliukus, spirgučius, alyvuoges, jalapeno pipirą, žalią Čili pipirą, svogūnus, pomidorus, ir Čederio sūrį. Pagardinkit viską bazilikais, druska ir pipirais.
Cukinijos puseles prikimškit visa pasiruošta mase ir įvyniokite jas į foliją.
5. Cukinijas suvyniotas į foliją sudėkite ant grilio grotelių. Kepkite 15 – 20 min, kol suminkštės.
Gairės: Cukinijos, balta duona, kiaulienos spirgučiai, juodosios alyvuogės, jalapeno pipiras, malti svogūnai, kapoti pomidorai, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vaikiška kiaušinienė
Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |
Varškės apkepas su ryžiais
Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
Vištiena su medaus padažu
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |
Totorių "Azu"
Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
Žuvies užkepėlė
Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Kiauliena su daržovėmis
Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
Žuvies apkepas
Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |
Įdaryta cukinija
Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |
Virtinukai su mėlynėmis
Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |
Bulviniai lizdeliai
Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |
Barankytės su faršu ir sūriu
Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |