Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
- Ingredientai
2 vidutinio dydžio cukinijos;
1 riekė baltos duonos (ją reikės suplėšyti į mažus gabaliukus);
1 / 4 puodelio kiaulienos spirgučių;
1 šaukštas smulkintų juodųjų alyvuogių;
1 maltas jalapeno pipiras;
3 šaukštai supjaustytų žalių Čili pipirų;
1 / 4 puodelio maltų svogūnų;
1 / 4 puodelio kapotų pomidorų;
6 šaukštai susmulkinto aštraus Čederio sūrio;
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų;
druska ir pipirai pagal skonį.- Gaminimas
-
Parenkite grilį.
Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5 minutes. Kai išvirs jas nusausinkite, atvėsinkite, ir perpjaukite jas išilgai. Išimkite visą minkštimą maždaug, kad liktų 5 mm minkštimo nuo žievelės. Supjaustykite visą išskaptuotą minkštimą.Dubenyje sumaišykite cukinijos minkštimą, duonos gabaliukus, spirgučius, alyvuoges, jalapeno pipirą, žalią Čili pipirą, svogūnus, pomidorus, ir Čederio sūrį. Pagardinkit viską bazilikais, druska ir pipirais.
Cukinijos puseles prikimškit visa pasiruošta mase ir įvyniokite jas į foliją.
5. Cukinijas suvyniotas į foliją sudėkite ant grilio grotelių. Kepkite 15 – 20 min, kol suminkštės.
Gairės: Cukinijos, balta duona, kiaulienos spirgučiai, juodosios alyvuogės, jalapeno pipiras, malti svogūnai, kapoti pomidorai, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |
Raudonieji barščiai
Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Virtiniai
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |
Kepti kalmarų žiedai
Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
Įdaryti kalmarai
Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
Paella
1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |
Šernienos troškinys
Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |
Troškinti grybai su bulvėmis
Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |
Įdaryti pomidorai
Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |
Moliūgų apkepas
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |
Ryžiai su daržovėmis
Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |
Kepta višta su džiovintais vaisiais
Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |
Su alumi marinuotas kiškis
Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |