Vištienos – daržovių vėrinukai
- Ingredientai
Vištienos marinatui reikia:
400 g vištienos krūtinėlės;
100 ml natūralaus jogurto;
1 v. šaukštas citrinos sulčių;
žiupsnelis šafrano;
jūros druska;
šviežiai malti juodieji pipirai.Vėrinukams reikia:
2 mėlynieji svogūnai;
1 geltona paprika;
1 raudona paprika;
sezamo sėklų.- Gaminimas
-
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame išmaišykite jogurtą, citrinos sultis, šafraną bei pipirus, druskos nedėkite, įdėsite, kai suversite vėrinukus ir paruošite kepimui. Į paruoštą marinatą sudėkite vištieną, gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų marinatu bei palikite min. 2 val. pasimarinuoti. Baigiant marinuotis susipjaustykite panašaus dydžio, kaip vištienos gabalėliai paprikas bei svogūną. Suverkite ant iešmelių vištieną bei daržoves, pabarstykite druska bei kepkite ant grill keptuvės (galite ir ant paprastos kepti, o vasarą – kepsninėje) su šlakelio aliejaus iš visų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai pagels.
Iškeptus verinukus dėkite ant salotų bei apibarstykite sezamo sėklomis.
Gairės: Vištienos krutinėlė, natūralus jogurtas, citrinos sultys, šafranas, druska, juodieji pipirai, paprika, sezamo sėklos.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |