Kiauliena su grybų padažu
- Ingredientai
4 porcijoms:
800 g - 1 kg kiaulienos nugarinės;
250 g pievagrybių;
1 svogūno;
200 ml grietinėlės;
druskos;
juodųjų pipirų;
alyvuogių aliejaus;
čiobreliai.- Gaminimas
-
pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu su čiobreliai (pagal skonį). Gerai sumaišyti ir kepti ant vidutinės ugnies 4-5 minutes. Kiauliena supjaustyti vidutiniais gabalėliais, apiberti druska ir juodaisiais pipirais. Kepti kiaulieną kitoje keptuvėje, kol bus pagaminta. Į keptuvę su mėsa įdėti grybus, gerai sumaišyti ir įpilti grietinėlę. Troškinti mėsą ir grybus 4-5 minutes ant vidutinės ugnies, kol grybų padažas sutirštės. Patiekti su bulvių koše ir šparaginėmis pupelėmis.
Gairės: Kiaulienos nugarinė, svogūnas, grietinėlė, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, čiobreliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Velykinis triušis





Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... |