Įdaryti makaronai
- Ingredientai
15 didelių kriauklės formos makaronų;
2 svogūnai;
2 česnako skiltelės;
1 kiaušinis;
2 morkos;
400 g kalakutienos faršo;
sužiedėjusio batono riekelė;
pusė šaukštelio paprikos miltelių;
3 šaukštai aliejaus;
didesnis indelis konservuotų pomidorų be odelių;
1 šaukštas sviesto;
1 šaukštas miltų;
1 stiklinė pieno;
150 g fermentinio sūrio;
druska;
pipirai.- Gaminimas
-
Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus svogūnus ir česnakus pakepinkite aliejuje. Morkų kubelius 5 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Į faršą įmuškite kiaušinį, įdėkite išmirkusią bandelę, apvirtas morkas, pasūdykite, pagardinkite paprikos milteliais, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite ir įdarykite makaronus. Į puodą suverskite smulkintus pomidorus su užpilu, pasūdykite ir 5 min. pakaitinkite. Makaronus sudėkite į kepimo formą, užpilkite padažu ir 10 min. pašaukite į orkaitę. Pakaitinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, supilkite pieną, pasūdykite. Kai užvirs, supilkite ant makaronų. Ant viršaus išdėliokite sūrio gabaliukus. Apie 30 min. kepkite 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Gairės: Kriauklės formos makaronai, svogūnai, česnakas, kiaušiniai, morkos, kalakutienos faršas, paprikos milteliai, aliejus, miltai, pienas, fermentinis sūris, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |