Įdaryti makaronai
- Ingredientai
15 didelių kriauklės formos makaronų;
2 svogūnai;
2 česnako skiltelės;
1 kiaušinis;
2 morkos;
400 g kalakutienos faršo;
sužiedėjusio batono riekelė;
pusė šaukštelio paprikos miltelių;
3 šaukštai aliejaus;
didesnis indelis konservuotų pomidorų be odelių;
1 šaukštas sviesto;
1 šaukštas miltų;
1 stiklinė pieno;
150 g fermentinio sūrio;
druska;
pipirai.- Gaminimas
-
Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus svogūnus ir česnakus pakepinkite aliejuje. Morkų kubelius 5 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Į faršą įmuškite kiaušinį, įdėkite išmirkusią bandelę, apvirtas morkas, pasūdykite, pagardinkite paprikos milteliais, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite ir įdarykite makaronus. Į puodą suverskite smulkintus pomidorus su užpilu, pasūdykite ir 5 min. pakaitinkite. Makaronus sudėkite į kepimo formą, užpilkite padažu ir 10 min. pašaukite į orkaitę. Pakaitinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, supilkite pieną, pasūdykite. Kai užvirs, supilkite ant makaronų. Ant viršaus išdėliokite sūrio gabaliukus. Apie 30 min. kepkite 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Gairės: Kriauklės formos makaronai, svogūnai, česnakas, kiaušiniai, morkos, kalakutienos faršas, paprikos milteliai, aliejus, miltai, pienas, fermentinis sūris, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |