• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Džiuginant vasariškiems ir šiltiems orams, „Skaniai ir paprastai“ laidos vedėjas ir profesionalus šefas Gediminas Endriukaitis siūlo pasigaminti lengvus bei ypač sveikus patiekalus iš žuvies.   

Džiuginant vasariškiems ir šiltiems orams, „Skaniai ir paprastai“ laidos vedėjas ir profesionalus šefas Gediminas Endriukaitis siūlo pasigaminti lengvus bei ypač sveikus patiekalus iš žuvies.   

REKLAMA

Egzotiškesnių skonių mėgėjams šefas prie žuvies siūlo pasigaminti nekasdienio padažo su krevetėmis, o lėkštėje pateikus su juodaisiais ryžiais patiekalas atrodys nuostabiai. O grilio mėgėjams verta išbandyti lašišą druskoje. Iškepusi ji bus minkšta, sultinga ir tikrai ne per sūri. Šis patiekalas ypatingai tiks didesniam draugų ar šeimos ratui.

Gardūs bei lengvai pagaminami žuvies patiekalai „Skaniai ir paprastai“ laidoje šeštadienį 9.00 per TV3.

Kepta žuvis su juodaisiais ryžiais ir krevečių padažu

 

Šiam patiekalui paruošti (4 asmenims) Jums reikės:     4 vnt. dorados filė     Druskos bei pipirų     1 citrinos     2-3 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus     2 šaukštų sviesto     Šviežio čiobrelio

REKLAMA
REKLAMA

    ½ stiklinės juodųjų ryžių     2 stiklinių vandens     Žiupsnelio druskos

    200-250 g mažų krevečių su kiautu     2 vidutinio dydžio morkų     2 vidutinio dydžio svogūnų     4 skiltelių česnako     1 stiklinės žuvies arba daržovių sultinio     1 stiklinės pomidorų padažo su itališkomis žolelėmis     3-4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus     Druskos bei juodųjų pipirų     3-4 šaukštų sviesto     Žiupsnelio druskos    

REKLAMA

Suberkite ryžius į užvirusį pasūdytą vandenį ir virkite ant vidutinės kaitros apie 15-20 minučių.

Pjaustytą morką, svogūną ir česnaką kepkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite švariai nuplautas krevetes su kiautu ir kepkite apie 10 minučių. Supilkite sultinį ir pomidorų padažą, kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol nugaruos, apie 10 minučių. Viską labai gerai sutrinkite, jei reikia, perkoškite per smulkų sietą. Jeigu neturite trintuvo, kuris iki tyrės susmulkintų ir krevečių lukštus, naudokite krevetes be kiauto. Tuomet nuolat maišant po truputį dėkite šaltą sviestą ir maišykite, kol ištirps. Pagardinkite druska, jei reikia.

REKLAMA
REKLAMA

Žuvies file paskaninkite druska, šviežiai maltais pipirais ir tarkuota citrinos žievele. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, jam įkaitus dėkite žuvies filė oda žemyn, truputį paspauskite ir kepkite ant aukštesnės nei vidutinė kaitros, kol žuvies odelė apskrus ir lengvai atšoks nuo keptuvės apačios, apie 2-3 minutes. Žuvį apverskite, nuimkite nuo kaitros, įdėkite sviesto, citrinos žievelės, šviežio čiobrelio. Sviestui tirpstant laistykite jį ant žuvies filė keletą minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iškeptą žuvies filė patiekite su juodaisiais ryžiais ir krevečių padažu. 

Druskoje kepta lašiša

 

Druskoje keptai lašišai paruošti Jums reikės:     ~2 kg lašišos     3 kg druskos     400 g kiaušinio baltymų     Prieskonių mišinio žuviai     Įvairių prieskoninių žolelių     1 citrinos     1 žaliosios citrinos

REKLAMA

Žaliosioms salotoms su keptos citrinos padažu paruošti Jums reikės:     Šviežių salotų lapų     1-2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus     1-2 šaukštų kepintų riešutų     1vnt citrinos     5-6 šaukštų tahini pastos     5-6 šaukštų vandens     Pundelio šviežios kalendros     1-2 sklitelių česnako     Žiupsnelio druskos    

REKLAMA

Išdorokite žuvį, nuvalykite žvynus, išimkite žiaunas, nupjaukite pelekus ir labai švariai nuplaukite. Žuvies vidų įtrinkite prieskoniais, įdėkite prieskonines žoleles ir riekelėmis pjaustytą citriną.

Į didelį dubenį suberkite druską ir po truputį įmaišykite kiaušinio baltymą. Reikia, kad susidarytų šlapio smėlio konsistencijos pasta. 

Ant kepimo skardos dėkite druskos pagrindą, atkartojantį žuvies formą. Ant viršaus dėkite anksčiau paruoštą žuvį ir labai sandariai ją „užklokite“ likusia druskos mase, kad neliktų jokių tarpų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kepkite iki 200°C įkaitintoje „LA CAJA CHINA“ kepsninėje maždaug 30-40 minučių. Patikrinkite įkišdami termometrą į storiausią mėsos dalį ir įsitikinkite, kad žuvis pasiekė 62°C.

Peiliu atsargiai nupjaukite vidurinę druskos dalį. Švelniai pašalinkite druskos plutą, ji turėtų švariai atkibti nuo žuvies. Švelniai įpjaukite odą galvos gale ir nulupkite ją nuo visos žuvies.

Salotų lapus stambiai suplėšykite, pašlakstykite aliejumi, apiberkite riešutais ir išmaišykite. 

REKLAMA

Citriną perpjaukite pusiau ir kepkite grilyje, kol paskrus. Keptos citrinos sultis sumaišykite su tahini pasta, smulkinta šviežia kalendra, žiupsneliu druskos ir smulkintu česnaku. Gautą padažą maišydami atskieskite vandeniu iki norimos konsistencijos.

Šis padažas puikiai tiks tiek prie žaliųjų salotų, tiek prie druskoje keptos lašišos. 

SKANAUS!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų