Šį kartą gamindama naudojau 20 centimetrų skersmens formą.
Ingredientai:
kiaušiniai: 3; cukrus: 1 stiklinės (1 stiklinė - 200 mililitrų); miltai: 1,5 stiklinės; grietinė: 1 stiklinės; kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio; kakava: 1 arbatinio šaukštelio; aguonos: 1 arbatinio šaukštelio; sviestas (formos patepimui); cukraus pudra: pagal skonį (pyrago pabarstymui)
Recepto paruošimas:
Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
Tuomet sudėkite grietinę ir masę išmaišykite.
Tada įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
Tešlą padalinkite į dvi dalis.
Į vieną tešlos dalį įmaišykite kakavą, o į kitą aguonas.
Kepimo skardą patepkite sviestu ir po truputį po šaukštą supilkite abi mases.
Sluoksniai labai gražiai pasiskirstys, tiesiog pilkite po šaukštą masės kepimo formos centre, vis užpilant ant viršaus kitą tešlą.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
Pravėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra. Lepinkitės!
Šaltinis: worldrecipes.eu