„Greitai pagaminami ir skanūs receptai toms dienoms, kai norisi kuo mažiau laiko praleisti virtuvėje. Laidoje gaminsiu lipnius vištienos pirštelius, kurie patiks ir vaikams, o desertui – grietinėlės kremą su trintomis avietėmis“, – savo šio savaitgalio gardumynus pristato K. Starkienė.
Kaip pasigaminti pirmąjį patiekalą, sužinosite laidoje, o deserto receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.
Grietinėlės kremas Panna Cotta
Grietinėlės kremui reikės:
200 ml grietinėlės (35%);
100 ml pieno;
50 g cukraus;
šaukštelio vanilės pastos;
šaukštelio smulkios želatinos;
citrinos žievelės;
šaldytų uogų.
Gaminimo eiga
Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą, įdėkite gabalėlį citrinos žievelės bei vanilės pastą. Pakaitinkite iki virimo. Tuomet nukelkite puodą nuo ugnies ir skubiai į karštą grietinėlę suberkite želatiną bei cukrų. Gerai išmaišykite, kad viskas ištirptų, o tuomet palikite pastovėti 10 minučių.
Grietinėlę perkoškite per sietelį ir išimkite citrinos žievelę. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Visą masę išpilstykite į nedidelius indelius ir palikite šaldytuve 4 valandoms ar pernakt, kad sustingtų. Šaldytas uogas sutrinkite su cukrumi ir papuoškite sustingusį kremą. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!