Kotrynos burtai
Laida Kotrynos burtai
Maisto tinklaraštininkė, nuomonės formuotoja, knygų autorė Kotryna Starkienė imasi užduoties ruošti patiekalus iš sezoninių produktų, savo sodyboje Dzūkijoje užaugintų daržovių, surinktų uogų, grybų ar iš vietinių augintojų pirktos mėsos. Kotryna gamins tiek kasdienius, kiekvienam lengvai paruošiamus patiekalus, tiek šventinius, skirtus specialioms progoms. Laidą "Kotrynos burtai" galite stebėti per TV3 ir TV3 Play.
Kotrynos Starkienės virtuvėje – šventė vegetarams: taip ruoštų kopūstų dar nevalgėte
Mus kasdien lydi pasirinkimai. Renkamės, ką dėvėti, ką skaityti, ką žiūrėti... Tokie pasirinkimai mus lydi ir virtuvėje. Tiesa, anot Kotrynos Starkienės, renkantis, ką gaminti pietums, dažniausiai nukenčia garnyras. Būtent todėl šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ visas dėmesys bus skirtas jam.
Šeštadienio pietūs skirti klasikai: Kotryna Starkienė atskleidė savo befstrogeno paslaptį
Nors pasaulyje yra begalės receptų, kuriuos norisi išbandyti, Kotryna Starkienė neabejinga ir klasikai. Būtent tokiems sušildantiems ir bet kokią dieną iškart gera paverčiantiems pietums ji pakvies šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
Šįkart K. Stakienė kvies kartu pasigaminti befstrogeną su bulvių koše ir karamelinį riešutų pyragą.
„Tai – tokie patiekalai, kurie puikiai tiks savaitgalio pietums, kai norisi paprastai, bet tuo pat metu ir ypatingai.
Varškės pyrago receptas, kuris nukels į vaikystę: Starkienei jis visuomet primins brangų žmogų
Vis sparčiau artėjant „Pyragų dienai“, kurią minėsime lapkričio 6-ąją, gardžiausiais savo kepinių receptais skuba dalintis ir žinomi žmonės. Viena iš jų – Kotryna Starkienė. Šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji atskleis į vaikystę nukeliančio, nepakartojamo varškės pyrago receptą. Kotrynai tai – daugiau nei tik pyragas. Tai – desertas, kuris visuomet primins artimą žmogų.
Tokių desertų Kotrynos Starkienės virtuvėje dažniausiai neišvysite, bet šie tapo itin gardžia išimtimi
Prasidėjus mokslo metams, ne viena šeima susiduria su galybe iššūkių. Vienas iš jų – ką įdėti vaikams į mokyklą, ar kokiais sveikais patiekalais palepinti juos grįžusius iš pamokų? TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė neslėps – dėl to pasukti galvą ne kartą teko ir jai. Tačiau per tiek metų pavyko atrasti keletą receptų, kuriais ji mielai dalijasi ir su kitais tėveliais.
„Šio šeštadienio laidoje paruošiu tokius užkandžius, kuriuos labai mėgsta mano vaikai.
Kotrynos Starkienės pyragėliai su obuoliais nukels į vaikystę: pakvips visi namai
Vos atvėsus orams, daugelis užsinorime šildančio ir sotaus maisto. O jei ieškote naujų idėjų savo rudens savaitgalio pietums, čia jums pagelbės Kotryna Starkienė. Jau šį šeštadienio rytą TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ žinoma moteris pasidalins ne tik kvapnaus marokietiško troškinio receptu, bet ir sentimentais apgaubsiančio deserto paslaptimis.
Kotrynos marokietiškas troškinys bus iš tiesų netradicinis. Jam prireiks ne tik mėsos, bet ir.
Lyg iš prancūziško restorano meniu, bet pasigaminti gali kiekvienas: sriubos gerbėjams – kitoks Starkienės receptas
Ruduo – pats geriausias metas valgyti įvairiai ruoštas daržoves. Deja, kai kurias iš jų nepelnytai pamirštame. Tačiau šio šeštadienio TV3 laida „Kotrynos burtai“ tai pakeis. Pasiruoškite būti nustebinti – laidos vedėja Kotryna Starkienė pristatys tokią daržovių sriubą, apie kurią daugelis nė nebus girdėję!
„Turbūt visi namuose turime bent vieną svogūną ir česnaką. Tai – aromatinės daržovės, kurių dažnai prireikia gaminant patiekalus.
Tobulas Starkienės rudens desertas: „Obuoliai, traškūs riešutai ir karamelė – kas gali būti geriau?“
Ruduo daugeliui siejasi su jaukumu ir šiluma. O kas tai atspindėtų geriau nei pačių ruošti pietūs visai šeimai? Būtent tokius patiekalus išvysime šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. Grįžusi į savo sodybos virtuvę, Kotryna Starkienė pažers tikrų perliukų rudens dienoms praskaidrinti.
„Pagrindiniam patiekalui pristatysiu baskų vištienos troškinį. Tai – sotus, aromatingas ir labai skanus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums.
Parodė skaniausią pomidorų pyrago receptą: patiks visiems
Kol dar pomidorų derlius nesibaigė, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė kviečia visus išsikepti pomidorų pyragą. Skanus jis ir karštas ir šaltas, tad iškepę pietums, likučius dar glėsite neštis į darbą – jeigu jų liks.
Kotryna Starkienė atvėrė savo namų sostinėje duris: koks pyragas čia tiesiog tirpsta burnoje?
Pamirškite maisto pristatymo programėles – kartu su Kotryna Starkiene išmoksite gaminti ne tik pagal sezonus, bet ir taip, kad visuomet pavyktų sutaupyti laiko! Atvėrusi savo miesto namų duris, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovus žinoma moteris jau šį šeštadienio rytą pakvies pasigaminti net tris gardžius patiekalus, idealiai tiksiančius skubantiems.
Burnoje tirpstančio pyrago receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.
O kaip pasigaminti kitus gardžius patiekalus sužinosite laidoje.
Originalus būdas sunaudoti pomidorus: Kotrynos Starkienės pyragas taps rudens sezono hitu
Kol ruduo vis dar džiugina mus vasariškais orais, Kotryna Starkienė tokius pat receptus siūlo išbandyti ir savo namų virtuvėje. Jau šį šeštadienį TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovams ji pristatys du puikius patiekalus, kurie sudomins ne tik daržovių mėgėjus…
„Net neabejoju, kad tikru mano virtuvės hitu tapęs pomidorų pyragas sužavės kiekvieną.
REKLAMA
REKLAMA
Kotrynos Starkienės virtuvėje – vasaros kelionių receptai: šias itališkas salotas žino ne visi
Skaniai valgyti norime visi, o ruduo – dar ir pats geriausias metas mėgstantiems gaminti.
Daržai ir sodai gausūs derliumi, o turgaus prekystaliai – spalvoti nuo įvairiausių daržovių bei vaisių. Tik imk ir gamink!
O kokiais daug laiko nereikalaujančiais patiekalais nustebins pirmoji šio sezono TV3 laida „Kotrynos burtai“, išvysite jau šį šeštadienio rytą.
Kotryna Starkienė: „Sakydavau, kad saldžių pyragų iš daržovių nekepsiu“
Jei savo namų virtuvėje jaučiatės labiau svečiais nei šeimininkais, ir net paprasčiausio patiekalo gamyba jums kelia tikrą siaubą, galbūt tam, kad visa tai pakeistumėte, jums tereikia žinoti vos kelis magiškus triukus. Tokius, kokių kupina yra TV3 laida „Kotrynos burtai“.
O nuo rudens ji bus ir dar įvairesnė, prisodrinta visos Europos skonių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Gaivių ir vasariškų desertų padėklas vos per keletą minučių!
Karštą vasaros dieną norisi deserto, kuris atgaivintų, tad TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti visą padėklą tokių skanėstų. Juos paruošite itin greitai ir lengvai!
Bananų ir šokolado desertui reikės
Bananų
Šokolado
Riešutų
Iš pradžių ištirpinkite šokoladą. Geriausia naudoti tokį, kuris turi kuo mažiau cukraus, mat sustingęs, toks šokoladas geriau išlaiko formą ir nesubyra.
Vasariški ir lengvai paruošiami iešmeliai – puikiai tiks griliaus entuziastams
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėjos Kotrynos Starkienės paruošti vasariški užkandžiai itin patiks griliaus entuziastams. Lengvai ir greitai pagaminami iešmeliai gali tapti tiek puikiu vasaros užkandžiu, tiek skrandžio neapsunkinančiu karštu patiekalu.
Vakarėlį išgelbėsiantys sumuštiniai – greitai ir paprastai!
Skubate, nieko nespėjate, o jūsų organizuojamas vakarėlis jau ant nosies? Ne bėda! Šiandien TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ – kiekvieną vasaros vakarėlį išgelbėsiantys vieno kąsnio sumuštiniai.
Apelsininiai lietiniai – skonis nugabens tiesiai į Prancūziją!
Vedėja Kotryna TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ pagamino paprastą, klasikinį prancūzišką desertą – blynelius. Svarbiausia šiame patiekale atkreipti dėmesį į apelsininį padažą, kuris suteikia išskirtinio skonio!
Apelsininiams blyneliams reikės:
150 g. miltų
25 g. cukraus
3 kiaušinių
300 ml pieno
25 g. sviesto
Blynelių gaminimo eiga
Blynus gaminkite lygiai taip, kaip gaminate įprastai. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, įmuškite kiaušinius.
Lietuvių mėgiami šaltibarščiai kitaip – puikiai atgaivins karštą vasaros dieną
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna pagamino vieną vasarai labiausiai tinkančių patiekalų – šaltibarščius. Receptas itin greitas ir paprastas, tačiau šie šaltibarščiai kitokie. Vietoj tradicinių rožinių, Kotryna pristatė baltos spalvos taip visų mėgstamo patiekalo variantą.
Egzotiški pusryčiai greitai ir lengvai: tiks ir vegetarams
Vedėja Kotryna Starkienė TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ parodė, kaip pasigaminti iš Šiaurės Afrikos kilusį patiekalą – šakšuką, kuris puikiai tiks sotiems pusryčiams. Šakšukos skonio paslaptis – tirštas padažas, tad jo paruošimui dėmesio reikėtų skirti daugiausiai!
Šakšukai reikės:
Svogūno
Kelių česnako skilelių
Poros didesnių pomidorų
Raudonosios paprikos
5 kiaušinių
150 gr.
Purus ir itin greitas desertas: tiks net pusryčių stalui
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė pristatė lengvą desertą pavadinimu „Madeiros pyragas“, kuris puikiai tiks net pusryčių stalui. Šis pyragas itin populiarus Didžiojoje Britanijoje, anksčiau būdavo patiekiamas su taure Madeiros vyno.
Madeiros pyragui reikės:
500 gr. šviežių braškių
Trijų šaukštų „Farina“ cukraus
60 ml. Madeiros vyno
240 gr. kambario temperatūros sviesto
200 gr. cukraus
250 gr. miltų
50 gr.
Kitokia Kotrynos Starkienės šaltibarščių versija: nustebins ir skonis, ir spalva
Lietuviai taip mėgsta šaltibarščius, jog seniai jų nebevalgo tik vasarą – patiekalas ant stalo puikuojasi kone visus metus, arba vos po žiemos pamatome pirmuosius saulės spindulius. Tačiau retas kuris taip pat dažnai kaip rožinius, gamina ir baltuosius šaltibarščius. Šį šeštadienį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ bus „nulaužta“ jų paslaptis.
Kotryna Starkienė dalijasi ypatingo kruasanų apkepo receptu: užtruksite vos akimirką, o džiaugsis visa šeima
Orai už lango vis labiau primena vasarą – visos pramogos pagaliau keliasi iš namų! O kad galėtume mėgautis šiais džiaugsmais, šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ išvysite gardžius, bet itin greitai paruošiamus patiekalus. Kotryna Starkienė pasirūpins, kad savaitgalis būtų saldus visomis prasmėmis!
„Kai už lango toks oras, tikrai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Todėl šį savaitgalį siūlau išbandyti karštus sumuštinius su keptais pomidorais ir kruasanų apkepą.
Šventiniams pusryčiams pagal Kotryną Starkienę – ne tik pagrindinis patiekalas, bet ir braškėmis kvepiantis desertas
Nėra nieko geriau už lėtus savaitgalio rytus ir ilgas valandas trunkančius pusryčius. Kaip pastebi Kotryna Starkienė, tokius pusryčius drąsiai būtų galima vadinti šventiniais. O ką paruošti, kad jie pranoktų bet kokį restoraną? Visa tai išvysite jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
„Pusryčius valgau tikrai ne kasdien, bet, kai neskubu ir noriu pasimėgauti, būtinai gaminu šakšuką. Tai – vienas mėgiamiausių mano pusryčių patiekalų, kurio receptu pasidalinsiu šio šeštadienio laidoje.
Kotrynos Starkienės virtuvėje – graikiški skoniai: atskleidė salotų receptą, kuris jau senai tapo jos favoritu
Nenumaldomai artėjant vasarai, šį šeštadienį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ Kotryna Starkienė mintimis grįš į įsimintiniausias ir smagiausias atostogas.
Vienos iš jų buvo Graikijoje, todėl žiūrovų laukia nuostabūs, o kai kuriems – galbūt ir dar neatrasti skoniai!
„Graikija – ne tik graži šalis. Tai – ir fantastiškas maistas! Graikų virtuvėje gausu daržovių, prieskonių, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek vyno bei riešutų.
Pavasariškas ir greitas receptas: žuvies mėgėjams – itin patiks
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti lengvą ir pavasarišką patiekalą – žuvį baltojo vyno padaže su gaiviomis brokolių salotomis. Žuvį galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje, tačiau žuvis iškepta orkaitėje bus tvirtesnė ir stangresnė.
Žuviai vyno padaže reikės:
Kilogramo menkės filė
Didelės saujos vyšninių pomidorų
Poro
Šviežių bazilikų, petražolių
Taurės baltojo vyno
Citrinos
80 gr.
Desertui ir pusryčiams tinkanti naminė granola: sveika alternatyva smaližiams!
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti sveiką desertą, kuris tiks ne tik pasisaldinimui, bet gali tapti ir puikiais pusryčiais. Svarbiausia šiame recepte – proporcijos.
Granolai reikės:
350 gr. avižinių dribsnių
200 gr. riešutų (pekino, migdolų)
200 gr. džiovintų uogų (spanguolių, vyšnių)
200 gr. sėklų (moliūgo, saulėgrąžų)
100 gr.
Grilio sezono pradžiai – meksikietiški malonumai: Kotrynos Starkienės receptas pavyks kiekvienam
Vos atšilus orui, žmonės ir vėl džiaugiasi pavasario teikiamais malonumais. O jie Lietuvoje be grilio neįsivaizduojami! Kad atėjo metas atidaryti grilio sezoną, nusprendė ir Kotryna Starkienė, todėl šio šeštadienio TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovų laukia itin gardūs, bet nesunkiai pagaminami patiekalai, skirti valgyti lauke!
Kotryna ne tik gamins meksikietiškas salotas su kepta kiauliena, bet pateiks staigmeną ir smaližiams – žiūrovų laukia sausainių tortas!
„Tortas puikiai tiks ir tiems, ...
Savaitgalio pietūs pagal Kotryną Starkienę: ne tik puota mėsos mėgėjams, bet ir lengvas desertas
Šio šeštadienio TV3 laida „Kotrynos burtai“ taps pačia tikriausia puota mėsos mėgėjams.
Laidos vedėja Kotryna Starkienė atskleis tradicinio, aromatingo ir be galo skanaus guliašo receptą, kuris, neabejotinai, netrukus ims puikuotis ir ant žiūrovų stalo. O po tokių pietų, būtinas ir desertas – žinoma moteris ras būdą, kaip nustebinti ir smaližius.
K. Starkienė ne tik parodys, kaip pasigaminti guliašą, bet ir papasakos, kokią mėsą jam rinktis.
Puiki idėja pietums – įdarytas bulves pasigaminti labai paprasta
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti įdarytas bulves. Šis patiekalas puikiai tiks ant pietų ar vakarienės stalo, pasigaminti jį yra paprasta ir nereikės brangių ingredientų.
Kitoks Kotrynos Starkienės tiramisu taps velykinio stalo pažiba: dar spėsite pasigaminti
Šį šeštadienio rytą TV3 laida „Kotrynos burtai“ ir toliau kvies ruoštis nenumaldomai artėjančioms Velykoms. O kadangi iki jų lieka tiek nedaug, Kotryna Starkienė atskleis puikius, tačiau didelių pastangų nereikalaujančius receptus, kurie tikrai pavyks visiems.
„Šioje laidoje parodysiu, kaip paruošti patiekalus Velykų stalui, kai neturite labai daug laiko ar noro stovėti prie puodų.
Labai paprastas itališkų sausainių receptas: abejingų nepaliks
Itališki amaretti sausainiai – nuostabi stalo puošmena ir desertas, kuris nepaliks abejingų. Labai lengvai ir greitai pagaminami, todėl tikrai tiks tiems, kurie nori pasilepinti, bet negali tam skirti daug laiko, teigė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Kepantys sausainiai pripildys namus jaukumo, tad tikrai verta trumpam stabtelti ir pasimėgauti puikiu desertu prie puodelio karšto gėrimo.
Sočios K. Starkienės salotos – idealus pasirinkimas pietums lauke: skanios ir šiltos, ir šaltos
Atšilus orams, Kotryna Starkienė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovus pakvies pietums lauke. Nuo sočių salotų iki pirštus apsilaižyti priversiančio deserto – maistas gryname ore tikrai bus pats skaniausias! Ir visa tai – jau šį šeštadienį.
„Pietums lauke gaminsiu maistingas ir sveikas lęšių salotas, kurias galima pasiimti pietums ir į darbą, ir į parką (šypsosi). O desertui – karameliniai kvadratėliai, kurie patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.
Greita ir skanu: taip pagaminti vištienos piršteliai abejingų nepaliks
Kartais gaminimui neturime laiko ir jėgų. Tad, jei norisi lengvai, bet skaniai pavalgyti, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė pasiūlė sprendimą: parodė, kaip visiškai paprastai pasigaminti lipnius vištienos pirštelius. Šiai vištienai pagaminti nesugaišite daug laiko, o patiekalą paruošti gali ir gaminimo patirties neturintis žmogus.
Atskleidė tobulos „Panna Cottos“ receptą: pagaminti labai paprasta
Vienas žymiausių desertų pasaulyje – iš saldintos grietinėlės pagaminta itališka „Panna Cotta“. Tai itin nesudėtingas receptas, kurį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ parodė vedėja Kotryna Starkienė. Žinoma moteris dar kartą įrodė, kad tam, jog virtuvėje sublizgėtumėte, išskirtiniai gebėjimai tikrai nėra būtini.
Kotryna Starkienė kviečia pavasarį į lėkštę: atskleidė neatsivalgomo pievagrybių troškinio receptą
Prasidėjęs pavasaris negali neįkvėpti – naujų spalvų norisi ne tik gamtoje ir kasdienybėje, bet ir lėkštėje. Todėl šio šeštadienio TV3 laida „Kotrynos burtai“ taps geriausiu įkvėpimu tiems, kurie pavasarį nori pradėti su gardžiais, tačiau lengvai paruošiamais patiekalais.
„Šį šeštadienį gaminsiu lengvus, pavasariškus patiekalus.
Itin paprastas ir skanus fokačijos receptas – pasijusite lyg Italijoje
Įsileiskite į savo virtuves šiek tiek Italijos! TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip visiškai nesudėtingai pasigaminti labai skanią itališką duoną – fokačiją. Tai plokščia duona, kuri yra gardinama žolelėmis ir kitais priedais, o K. Starkienė šį kepinį dar papildė džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis.
Savaitgalio pasilepinimui – Kotrynos Starkienės desertas, kuris pavyks kiekvienam: prireiks vos kelių ingredientų
Šį šeštadienį TV3 žiūrovų laidoje „Kotrynos burtai“ laukia tinginio receptai. Tačiau neapsigaukite! Kotryna Starkienė gamins ne visų pamėgtą pyragą, o lygiai taip pat lengvai paruošiamus pietus ir neatsivalgomą desertą. Žinoma moteris ir dar kartą įrodys, kad tam, jog virtuvėje sublizgėtumėte, išskirtiniai gebėjimai tikrai nėra būtini.
„Greitai pagaminami ir skanūs receptai toms dienoms, kai norisi kuo mažiau laiko praleisti virtuvėje.
Labai lengvas ir gardus vyniotinio receptas: puikiai tiks Valentino dienai
Artėjant meilės dienai galima mylimus žmones palepinti desertais ir pasilepinti pačiam. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti visai nesudėtingą, bet labai skanų vyniotinį. Receptą taip pat galima šiek tiek pakeisti – viskas priklausys nuo jūsų pasirinkto įdaro. K. Starkienė parodė du būdus: vienas – su varške, o antras variantas – su uogiene – itin patiks gaivių kepinių mėgėjams.
Pasiruoškite Užgavėnėms su Kotryna Starkiene: saldžių blynelių receptas nepaliks abejingų
Lietuvių pamilta šventė Užgavėnės tautiečius žavi ne tik linksmomis tradicijomis, bet ir daugelio pamiltais blynais. O šią dieną jais galima mėgautis pačiais įvairiausiais – nuo sūrių, saldžių, sveikuoliškų ar net primenančių tortus. Net dviejų rūšių blynais žiūrovus šįkart nustebins ir TV3 laida „Kotrynos burtai“.
Laidos vedėja Kotryna Starkienė šiai šventei, kurią šiemet minėsime vasario 13-ąją, kvies pasiruošti kartu.
Šnicelis pagal Kotryną Starkienę: taip paruošta vištiena taps sultinga ir traški
Visą sausį išskirtinai gaminusi tik patiekalus iš daržovių, prasidėjus vasariui, Kotryna Starkienė ir vėl nudžiugins mėsos gerbėjus. Žinoma moteris atskleis, kaip nepriekaištingai iškepti vištienos šnicelį, o desertų gerbėjus palepins lengvai paruošiamu vyniotiniu. Visa tai – jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
„Šį kartą laidoje ne tik papasakosiu, kaip iškepti gardų šnicelį, bet ir atskleisiu svarbiausius žingsnius ir paslaptis, kad mėsa būtų sultinga ir traški.
Kaip iš geriausios kepyklos: Kotrynos Starkienės cinamoninės bandelės su glajumi primins vaikystę
Visą sausį gaminusi patiekalus be mėsos, būdų, kaip pradžiuginti TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovus, Kotryna Starkienė ras ir paskutinį mėnesio šeštadienį. Laukia ne tik naudingi patarimai ir gardžios keptų daržovių salotos, bet ir vienas mėgstamiausių laidos vedėjos šeimos desertų.
Šį šeštadienį Kotryna pasidalins gudrybėmis, kaip paruošti daržoves, jog visuomet turėtumėte jų šaldytuve sveikiems patiekalams ruošti, o taip pat pasidalins ir dviem gardžiais receptais.
Ekonomiškas, sotus ir itin lietuviškas patiekalas pagal Kotryną Starkienę: taps bulvių mėgėjų favoritu
Visą sausį gamindama tik vegetariškus patiekalus, Kotryna Starkienė ir šį šeštadienį ras būdų, kaip nustebinti žiūrovus. Juk patiekalai iš daržovių gali būti tokie pat gardūs ir sušildantys! O šį kartą jie bus ne tik sotūs, bet ir itin ekonomiški.
Kotrynos Starkienės virtuvėje – sušildanti daržovių sriuba: ypač patiks avokadų mėgėjams
Sausį žmonės neretai metai sau visokiausių iššūkių. Vienus įvykdyti sunku, o kitų imtis – tikras malonumas. Štai Kotryna Starkienė visą šį mėnesį nusprendė paskirti patiekalams iš daržovių, kurie yra ne tik gardūs, bet ir be galo maistingi.
Šeštadienio rytą TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji pasidalijo receptais, kurie neabejotinai suras vietą ir jūsų namų virtuvėje.
Šokoladinių Kotrynos Starkienės saldainių receptas atkeliavo iš Brazilijos: pakels nuotaiką net ir niūriausią dieną
Sausį daugelis pradedame nuo pažadų sau, neretai juos susiedami su aktyvesniu gyvenimo būdu ar tvarkingesne mityba. Visa tai žiūrovams žada ir Kotryna Starkienė, kuri atskleis, kaip paįvairinti savo kasdienę mitybą patiekalais iš daržovių. O po sveikų pietų, būtina ir nedidelė „nuodėmė“ – gardūs šokoladiniai saldainiai! Visa tai – jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
„Pirmojoje laidoje gaminsiu daržovių fajitą – marinuosiu ir kepsiu daržoves bei gaminsiu namines tortilijas.
Kotrynos Starkienės užkandis Naujųjų metų šventei sužavės svečius: paruošti paprasta, o skonį įsiminsite ilgam
Naujieji metai – šventė, kurios negalima praleisti. O kad ji būtų ir dar įsimintinesnė, Kotryna Starkienė pasiūlys net kelis puikius receptus, kurie papuoš kiekvieno šventinį stalą. Visa tai – jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
„Naujametinėje laidoje pasiūlysiu pagaminti tokius patiekalus, kurie ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra labai skanūs ir greitai pagaminami.
Ant Kotrynos Starkienės Kūčių stalo – 4 svarbiausi patiekalai: visi turi savo istoriją
Jau rytoj, sekmadienį, švęsime Kūčias. Kiekviena šeima turi savų šventimo tradicijų, kaip ir įvairiausių unikalių patiekalų. O kas puikuojasi ant Kotrynos Starkienės šeimos stalo? Tą sužinosime ir idėjų pasisemsime jau šį šeštadienio rytą, laidoje „Kotrynos burtai“ per TV3.
Kotryna pasakoja, kad patiekalai, randami ant jų Kūčių stalo, kaip ir pas daugelį atkeliavo iš jų pačių šeimų bei vaikystės prisiminimų.
Tegul namai kvepia Kalėdomis: šventinių Starkienės meduolių receptas pavyks net ir negaminantiems
Šventinis stalas neįsivaizduojamas ne tik be tokių tradicija tapusių patiekalų, kaip, pavyzdžiui, balta mišrainė, bet ir be desertų – būtent čia vietos eksperimentams paliekama kur kas daugiau!
O kaip artimuosius ir draugus nustebinti šiemet pasiūlys Kotryna Starkienė, pamatysime jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
Visą gruodį K. Starkienė paskyrė šventiniams patiekalams.
Bulvių apkepo mylėtojams – netikėtas Kotrynos Starkienės receptas: nustebins savo skoniu
Praėjusį šeštadienį Kotryna Starkienė TV3 televizijos žiūrovams pažadėjo, kad visą gruodžio mėnesį dalinsis šventinių patiekalų receptais. Šis šeštadienis – ne išimtis. Laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovai išvys, kaip nustebinti paprastais, tačiau visų skoniui įtiksiančiais pagrindiniais patiekalais, kurie tikrai papuoš jūsų kalėdinį stalą.
„Papasakosiu, kaip iškepti vištą, kad ji būtų skani, sultinga ir turėtų traškią plutelę, o procesas nebūtų ilgas.
Kalėdiniai Kotrynos Starkienės sausainiai taps šventinio stalo puošmena: paruošite be galo greitai
Prasidėjus gruodžiui, Kotryna Starkienė siūlo nedelsti – atidarykime Kalėdų dirbtuves! O kad patiekalai ant šventinio stalo šįkart kaip reikiant nustebintų svečius, žinoma moteris savo geriausiomis idėjomis su TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovais pasidalins jau šį šeštadienį.
Apie šventinius patiekalus pasakoti ir juos gaminti K. Starkienė žada visą mėnesį. „Žiūrėdami laidą be vargo pasiruošite gražiausioms metų šventėms.
Liko vištienos? Pasigaminkite itin aromatingą pyragą iš likučių
Kotryna Starkienė kviečia pasigaminti vištienos ir grybų pyragą. Jis puikiai tinka, kai turite vištienos likučių, nes įdarui ji naudojama kepta. Receptu moteris pasidalijo TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
Vištienos ir grybų pyragui reikės:
Tešlai:
170 gr. miltų
160 gr. šalto sviesto
80 gr. šaltos grietinės
Pusės šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnio druskos
Įdarui:
500 gr. vištienos blauzdelių mėsos be odos
450 ml. riebios grietinėlės
250 gr. pievagrybių
50 gr.
Taip picos dar negaminote: Kotrynos Starkienės receptas taps jūsų savaitgalio hitu
Atvėsus orams vis mieliau lauko pramogas iškeičiame į jaukų pasisėdėjimą namuose, o idealia vakaro pramoga tampa geras filmas, sušildanti pica ir gardus desertas. Būtent tokiems kulinariniams eksperimentams šį šeštadienio rytą pakvies TV3 laida „Kotrynos burtai“. Kotryna Starkienė įsitikinusi – jos receptai tikrai patiks ne vien vaikams!
„Šioje laidoje gaminsiu storą, minkštą picą, kurią kepsiu keptuvėje. Tai – puikus būdas pagaminti picą! O desertui bus kepti ledai.