Pateikiame keletą idėjų, kuo pavaišinti vestuvių (ir netik) vakarėlio svečius ir atsigaivinti šventės įkarštyje.
Visi gėrimai skaičiuoti 40-čiai porcijų.
Gaivus punšas
4 l spanguolių sulčių
1 l ananasų sulčių
1 l apelsinų sulčių
2 l imbierinio limonado arba toniko
2 apelsinai
ledo kubelių
Visus gėrimus supilkite į didelį indą, atvėsinkite šaldytuve. Prieš patiekdami sudėkite griežinėliais supjaustytus apelsinus. Patiekite aukštose stiklinėse su ledo kubeliais.
Egzotiškas punšas
1 l šilto vandens
650 g cukraus
5 prinokę bananai
2 l ananasų sulčių
600 ml apelsinų sulčių
100 ml citrinų sulčių
5 l imbierinio limonado arba toniko
Kokteilinėje ar maisto smulkintuve sutrinkite cukrų, bananus ir vandenį iki vientisos masės. Supilkite į didelį indą su ananasų, apelsinų ir citrinų sultimis, gerai išmaišykite. Šaldykite šaldymo kameroje kartais pamaišydami, kol gėrimas taps panašus į šerbetą. Prieš patiekdami supilkite imbierinį limonadą ar toniką.
Arbatos punšas
800 ml stiprios juodosios arbatos
800 ml greipfrutų sulčių
800 ml apelsinų sulčių
400 ml ananasų sulčių
400 ml sirupo
300 ml sodos vandens
ledo kubelių
Dideliame dubenyje sumaišykite arbatą, greipfrutų, apelsinų, ananasų sultis ir paprastą sirupą. Supilkite sodos vandenį ir patiekite su ledo kubeliais.
Arbūzų limonadas
330 g cukraus
400 ml vandens
2 kg arbūzų minkštimo
2 l šalto vandens
400 ml citrinų sulčių
ledo kubelių
Arbūzo (be sėklų) minkštimą sutrinkite maisto trintuvu iki vientisos masės. Iš cukraus ir 120 ml vandens išvirkite sirupą (apie 5 minutes kaitinkite puode, pasirinkę vidutinę arba aukštą temperatūrą, kol cukrus ištirps). Nukelkite nuo viryklės, supilkite likusį vandenį ir citrinos sultis, išmaišykite. Kiekvieną taurę sklidinai pripildykite ledo kubelių, dėkite po 2–3 šaukštus arbūzų tyrės ir užpilkite paruoštu limonadu. Prieš patiekdami švelniai išmaišykite.
Švelnūs ananasų burbuliukai
5 l ananasų sulčių
citrinų sulčių iš 20 citrinų
1 kg baltojo cukraus
800 ml medaus
40 griežinėlių citrinos
2 l gazuoto arba sodos vandens
ledo kubelių
Paruoškite ananasų-citrinų sirupą: dideliame puode, pasirinkę vidutinę kaitrą, sumaišykite ananasų ir citrinų sultis, cukrų ir medų. Užvirkite ir virkite apie 1 minutę. Nukelkite nuo viryklės, palikite atvėsti ir padėkite nakčiai į šaldytuvą. Stiklines sklidinai pripildykite ledo kubelių, įdėkite po citrinos griežinėlį, įpilkite po 2 šaukštus sirupo ir užpilkite gazuotu arba sodos vandeniu.
Mėtinis citrinų limonadas
40 g šviežių mėtų lapelių
3 l verdančio vandens
3–4 juodosios arbatos pakeliai
650 g cukraus
6 l šalto vandens
590 ml citrinų sulčių
ledo kubelių
Sutrinkite mėtų lapelius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sudėkite arbatos pakelius ir cukrų, išmaišykite ir leiskite pastovėti 15 minučių. Arbatos pakelius išmeskite, supilkite šaltą vandenį ir citrinų sultis. Patiekite aukštose stiklinėse su ledo kubeliais. Galite papuošti gėrimą mėtų lapeliais.
Netikras „Mojito“
1 l vandens
880 g cukraus
145 g mėtų lapelių
1 l citrinų šerbeto
675 ml žaliųjų citrinų sulčių
675 ml vandens
5 l sodos vandens
žaliųjų citrinų griežinėlių papuošimui
ledo kubelių
Sumaišykite 500 ml vandens su cukrumi ir pakaitinkite ant viryklės, pasirinkę vidutinę temperatūrą, kol cukrus ištirps. Suberkite mėtų lapelius ir palikite 5 minutėms. Nukoškite, mėtų lapelius išmeskite ir atidėkite sirupą į šalį. Sumaišykite citrinų šerbetą, žaliųjų citrinų sultis ir likusį vandenį. Supilkite paruoštą sirupą ir sodos vandenį. Išmaišykite. Patiekite su ledo kubeliais ir žaliųjų citrinų griežinėliais.