• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusi nauja kulinarinė laida „La maistas“. Laidos vedėjas Vitalijus Cololo įsitikinęs, kad dabar pats metas mėgautis patiekalais, pagamintais iš obuolių.

Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusi nauja kulinarinė laida „La maistas“. Laidos vedėjas Vitalijus Cololo įsitikinęs, kad dabar pats metas mėgautis patiekalais, pagamintais iš obuolių.

REKLAMA

Naujus skonius, idėjas ir variacijas sekmadienio rytą jis kviečia atrasti kartu su laidos šefu Vyliumi Blauzdavičiumi. Jis – grilio patiekalų profesionalas, virtuvėje besisukantis daugiau nei dešimt metų. Laidose jis pasiruošęs sugriauti visus mitus apie grilių.

Vylius TV3 laidos žiūrovus pasiruošęs nustebinti varškės spurgomis su obuoliais, o antrasis jo gaminamas patiekalas – degintų obuolių džemas.

Su V.Cololo Vylius laidos metu dalijosi itin vertingais patarimais – ne tik apie tai, kaip paruošti patiekalus iš obuolių, kokia tešla geriausia spurgoms, bet ir kokiais prieskoniais gardinti maistą.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiulę patirtį turintis puikusis virtuvės šefas Tomas Rimydis yra pelnęs daugiau nei 20 prestižinių apdovanojimų, ypač gerai išmano tikros lietuviškos virtuvės subtilybes. Maisto paveldą jis paverčia tikru šedevru. 

REKLAMA

Virtuvės šefas laidoje gamins duonos pudingą su obuoliais ir vištos kepenėlių paštetą su obuolių sultimis.

Tomo teigimu, maistas, priklausomai nuo sezoniškumo, labai skiriasi. „Tai akivaizdžiai juntama anksčiau,praeityje. Anksčiau nebuvo priemonių, padedančių išsaugoti šviežius produktus ištisus metus. Dabar mes turime modernizmą – ir šviežių aviečių galime turėti vasario mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, Lietuvos didikai valgydavo austres. Radvilos sau leisdavo puotas, o valstiečiai, deja, tuo negalėdavo pasididžiuoti."

Laidos viešnia – Berta Garuckė. Tinklaraščio Cukrinisavinelis.lt autorė mėgsta gaminti, tačiau nemėgsta ilgai sukiotis virtuvėje, tad jos patiekalai – paprasti, lengvi ir labai šeimyniški.

Bertai virtuvė yra tarsi kūrybinės dirbtuvės. Ji drąsiai eksperimentuoja bei išbando naujus skonius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gaminsiu neįprastą nekeptą obuolių pyragą. Jį reikės pašaldyti šaldytuve ir viskas. Pasirinkau tokį todėl, kad noriu naujų skonių.“

Berta laidos žiūrovams sako, kad jos meniu ypač skiriasi, priklausomai nuo sezono. „Vasarą valgau vaisius, daržoves, salotas, o rudenį renkuosi troškinius, moliūgus.“

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų