• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne paslaptis, kad vienas didžiausių gyvenimo malonumų – maistas ir tai puikiai atspindi šiandien TV3 eteryje startavusi kulinarinė laida „La Maistas“. Sekmadienio rytą du puikūs šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia – Natalija Kurganovė dalinosi idėjomis, kaip originaliai ir sveikai paruošti priešpiečių dėžutę vaikams.

Ne paslaptis, kad vienas didžiausių gyvenimo malonumų – maistas ir tai puikiai atspindi šiandien TV3 eteryje startavusi kulinarinė laida „La Maistas“. Sekmadienio rytą du puikūs šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia – Natalija Kurganovė dalinosi idėjomis, kaip originaliai ir sveikai paruošti priešpiečių dėžutę vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tinklaraštininkė Natalija Kurganovė savo stilių virtuvėje apibūdina vienu sakiniu: „Maistas su charakteriu“ ir pabrėžia nebijanti eksperimentuoti, ieškoti netradicinių skonių derinių, tačiau neretai pirmenybę teikianti receptams, nereikalaujantiems daug energijos.

REKLAMA

Natalija laidoje pasirinko gaminti užkandžių rinkinį: batatų krekerius ir sveikus naminius guminukus, o pasiteiravus, kaip moteris savo vaikus skatina valgyti sveikai, ši nedvejodama atšauna, kad tėvai yra geriausia pavyzdys – ką valgo pastarieji, tą rinksis ir jų atžalos.

„Ruošiant priešpiečių dėžutę, kad vaikai valgytų su malonumu, maistą galima paįvairinti netikėtais pasirinkimais, pavyzdžiui, žinute ant banano. Dantų krapštuku ant banano žievės užrašykite kokią norite žinutę arba nupieškite piešinuką. Po valandėlės išryškės užrašas, kuris nustebins jūsų vaiką. Kitas smagus būdas – ingredientus pjaustykite žaismingomis sausainių formelėmis“, – laidoje kalbėjo N. Kurganovė. Daugiau Natalijos idėjų, kaip žaismingai paįvairinti vaikų priešpiečių dėžutę, pamatykite vaizdo įraše

REKLAMA
REKLAMA

Susipažinkime su virtuvės šefais

Laidos šefas Vylius Blauzdavičius – grilio patiekalų profesionalas, virtuvėje besisukantis daugiau nei dešimt metų. Pasak Vyliaus, jis yra pasiruošęs laidoje sugriauti visus mitus apie grilių.  

Šiandieninis jo pasirinkimas priešpiečių dėžutei – picos suktinukai su vištiena ir sūriu. Vyliaus teigimu, nėra vaiko, kuriam šis užkandis nepatiktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat laidoje Vylius Blauzdavičius dalinasi patarimais, kaip be didelių pastangų namuose patiems pasigaminti riešutų sviestą, kuris vaikams gali tapti gardžiu ir sveiku desertu. Visą procesą, kaip gaminamas riešutų sviestas, pamatykite čia

REKLAMA

Kitas žymus „La Maistas“ virtuvės šefas – Tomas Rimydis ir tikriausiai sunku būtų surasti dar vieną žmogų Lietuvoje, kuris taip gerai išmanytų tikros lietuviškos istorinės virtuvės subtilybes. Maisto paveldą Tomas paverčia tikru šedevru.

Vaikų priešpiečių dėžutei Tomas pasirinko gaminti špinatų vaflius su plėšyta vištiena ir morkų padažu.

REKLAMA

„Tam, kad vaflių tešla būtų žaismingesnė, į ją įmaišykite trintas mėlynes arba burokėlių sultis. Mėlynės tešlą nudažys švelniai mėlyna spalva, o burokėlių sultys vaflius pavers rožiniais. Patiekalas neabejotinai taps linksmesnis ir vaikams suteiks kur kas daugiau džiaugsmo, nei įprastos tešlos vafliai“, – patarimais dalinosi T. Rimydis. Tomo patarimus, kaip vaikus pradžiuginti neįprastais sprendimais virtuvėje, pamatykite vaizdo įraše

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų