Kulinarinės laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia – tinklaraštininkė Natalija Kurganovė laužo nusistovėjusius įsitikinimus ir dalinasi sveikų užkandžių receptais. Virtuvės šefų teigimu, šie sveiki užkandžiai patiks net patiems išrankiausiems vaikams.
Natalijos Kurganovė rekomenduojami užkandžiai priešpiečių dėžutei
Traškūs krekeriai be kvietinių miltų
Šie traškūs krekeriai yra be gliuteno, be lektinų ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir užkandis pagamintas.
„Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su sūriais priedais – užtepėlėmis, sriuba, sūriu ar salotomis. Savo vaikui užtepėlę darau taip: varškės arba kreminį sūrelį išsuku su keliais šaukštais vandens – masė tampa puresnė, lengviau tepasi, be to krekerius galima laužyti ir mirkyti“, – rekomenduoja N. Kurganovė.
Šie guminukai – žaisminga alternatyva saldainiams, nuo kurių kartais taip sunku atkalbėti mažuosios. Tinklaraštininkės teigimu, šį saldumyną gaminti drauge su vaikais – vienas malonumas.
Vyliaus Blauzdavičiaus rekomenduojamas užkandis priešpiečių dėžutei
Picos suktinukai su vištiena ir sūriu
Virtuvės šefas tikina, kad šis receptas – sveikesnis picos variantas, kuris skanus tiek šiltas, tiek šaltas, todėl puikiai tiks į priešpiečių dėžutę mokyklai.
Tomo Rimydžio rekomenduojamas užkandis priešpiečių dėžutei
Špinatų vafliai su plėšyta vištiena
Natūraliai spalvingi, puikiai atrodantys ir labai skanūs vafliai šiek tiek kitaip negu esame įpratę – su maistingu vištienos įdaru. Šefo teigimu, tai puiki idėja tiek žaismingai vakarienei, tiek priešpiečių dėžutės paįvairinimui.