sveiki užkandžiai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sveiki užkandžiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sveiki užkandžiai“.

Receptas. Sumuštiniai su ridikėliais ir baziliku

INGREDIENTAI: 200 gramų varškės 100 gramų ridikėlių 0.5 saujos bazilikų 2 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti) šiek tiek druskos šiek tiek duonos Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Baziliką susmulkinti, sumaišyti su jogurtu ir varške, pasūdyti, įberti pipirų, įpilti citrinos sultis. Ridikėlius supjaustyti smulkiais gabaliukais.
2022-02-14

Receptas. Užkandėlė su Šventine silkių filė

INGREDIENTAI: 240 gramų silkių (ZIGMO) 280 gramų duonos (juoda su saulėgražomis) 40 gramų sviesto 100 gramų riešutų (įvairūs) šiek tiek sezamo sėklų šiek tiek saulėgrąžų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo juodos duonos nupjaustyti pluteles, išpausti norim1 formelę ar supjaustyti. Sumuštinukai gali būti įvairios formos: apvalūs, trikampiai ir panašiai. Ant kiekvieno gabaliuko tepti sviesto.
2022-02-01
REKLAMA
Sveiki užkandžiai (nuotr. Shutterstock.com) Sveiki užkandžiai (nuotr. Shutterstock.com)

Kai norisi ko nors skanaus: 5 sveikų užkandžių receptai

Kartais, kai norisi gardaus, bet tuo pačiu ir sveiko užkandžio – į pagalbą atskuba lengvai paruošiami receptai su džiovintais vaisiais, riešutais ar sėklomis. Džiovinti vaisiai gali aprūpinti organizmą skaidulomis ir dideliu kiekiu antioksidantų.
2021-03-12

Maisto tinklaraštininkė atskleidžia: štai kaip virtuvėje gimsta neįprasti sprendimai

Startavusi nauja kulinarinė laida „La Maistas“ – laužo nusistovėjusius standartus ir kviečia į maisto gaminimą pažvelgti kitu kampu. Laidos viešnia – tinklaraščio www.magicmint.lt įkūrėja Natalija Kurganovė išsiskiria nestandartiniais sprendimais virtuvėje ir savo kurtus receptus apibūdina, kaip „maistą su charakteriu“. Apie tinklaraštininkės veiklą ir neįprastus pasirinkimus virtuvėje, kalbamės plačiau.
2019-09-12

Vaikas nevalgo sveiko maisto? Žaismingi būdai nustebinti mažuosius

Ką daryti, kad sveiką maistą vaikas valgytų su malonumu? „La Maistas“ kulinarinės laidos šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis bei maisto tinklaraštininkė Natalija Kurganovė dalinasi originaliais būdais, padėsiančiais nustebinti vaikus ir sužadinti jų apetitą. Natalija Kurganovė pataria, kaip vaiko priešpiečių dėžutę paversti ypatinga. Pirmasis būdas – žinutė ant banano.
2019-09-11

Sveiki užkandžiai vaikams: žinomų šefų rekomenduojami receptai

Rugsėjo mėnesį nemažai tėvų pradeda sukti galvas, kaip vaikams suruošti kuo sveikesnę priešpiečių dėžutę. Žinant tai, kokie mažieji būna išrankūs maistui, sveika priešpiečių dėžutė gali tapti tikru iššūkiu. Kulinarinės laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia – tinklaraštininkė Natalija Kurganovė laužo nusistovėjusius įsitikinimus ir dalinasi sveikų užkandžių receptais.
2019-09-11

Trijų vaikų mama pasidalijo neįprasta gudrybe: tai pravers ir jums

Specialistų rekomendacijos nurodo, jog kasdien reikėtų suvalgyti penkias porcijas vaisių bei daržovių – ne mažiau 400 g. daržovių ir 300 g. vaisių. Deja, tačiau dėl nuolatinio skubėjimo ir įtempto gyvenimo ritmo, dažnai per dieną neįveikiama net pusės rekomenduojamos normos. „Norint užtikrinti pilnavertišką mitybą, daržoves bei vaisius reikia valgyti kuo įvairesnius, kadangi kiekvienas produktas turi skirtingų vitaminų rinkinį, mikro- ir makroelementų bei biologiškai aktyvių medžiagų kiekį.
2017-11-15

5 sveiki užkandžiai, kurie tiks vaikams neštis į mokyklą

Vaikams mokyklose reikia daug energijos, kad sutelktų dėmesį į mokslus. Tą padaryti padeda užkandžiai. Deja, neretai jais tampa sveikatai ne itin palankūs maisto produktai. Ekspertų teigimu, būtent tėvai turėtų apie tai pakalbėti su vaikais, pasiūlyti jiems sveikesnių variantų. Tinklaraščio healthyeating patarimu, užkandžiavimas vaikams – itin svarbus dar ir dėl to, nes jie turi mažesnius skrandžius nei suaugusieji, gali ne visada valgyti pakankamai, kad būtų sotūs ilgesniam laiku.
2017-09-10
Į viršų