• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kartais, kai norisi gardaus, bet tuo pačiu ir sveiko užkandžio – į pagalbą atskuba lengvai paruošiami receptai su džiovintais vaisiais, riešutais ar sėklomis. Džiovinti vaisiai gali aprūpinti organizmą skaidulomis ir dideliu kiekiu antioksidantų.

Kartais, kai norisi gardaus, bet tuo pačiu ir sveiko užkandžio – į pagalbą atskuba lengvai paruošiami receptai su džiovintais vaisiais, riešutais ar sėklomis. Džiovinti vaisiai gali aprūpinti organizmą skaidulomis ir dideliu kiekiu antioksidantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Riešutai ir sėklos yra puikus sveikųjų riebalų, skaidulų ir baltymų šaltinis, kurių sudėtyje taip pat gausu žmogui būtinų vitaminų ir mineralų, įskaitant magnį ir vitaminą E. Taigi, „Gėrybių ragas“ dalinasi sveikų bei, žinoma, gardžių užkandžių receptais. 

REKLAMA

Sveikuoliški batonėliai. Tai – itin maistingas užkandis, kurio sudėtį galima keisti pagal nuotaiką ir norus, kas kartą naudojant skirtingus riešutus, vaisius ir sėklas. 

Reikės (6 porcijoms): 

  • 2½ puodelio džiovintų vaisių (naudojome „Gėrybių rago” produkciją); 
  • 2½ puodelio riešutų (naudojome „Gėrybių rago” produkciją); 
  • 4-5 v. š. sėklų; 
  • 110 g migdolų miltų; 
  • 1 a. š. cinamono ar kardamono; 
  • ⅛ a. š. druskos; 
  • ⅓ arba ½ puodelio medaus. 

 

REKLAMA
REKLAMA

Paruošimas: 

Sutrinkite vaisius ir riešutus trintuvėje, tuomet – ir likusius ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Šlapiais pirštais formuokite norimo dydžio batonėlius ir dėkite į skardą, įtiestą kepimo popieriumi. Kepkite 55-60 minučių, kol batonėliai išdžius ir pasidarys švelniai auksinės spalvos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Špinatų salotos su avietėmis ir graikiniais riešutais. Neįprastos, bet gardžios salotos, kuriose gausu vitaminų ir maistinių medžiagų. 

Reikės (2 porcijoms): 

  • 1 didelio kiaušinio atskirtų baltymų; 
  • ¾ a. š. vanilės ekstrakto; 
  • 2 puodeliai graikinių riešutų (naudojome „Gėrybių rago” produkciją); 
  • ½ puodelio cukraus; 
  • 220 g špinatų; 
  • 2 puodeliai aviečių. 

 

REKLAMA

Padažui: 

  • ¼ puodelio rapsų aliejaus; 
  • 2 v. š. acto; 
  • 1 v. š. cukraus; 
  • 2 a. š. medaus; 
  • 1 a. š. aguonų arba ispaninio šalavijo sėklų (naudojome „Gėrybių rago” produkciją); 
  • ¼ a. š. druskos; 
  • ¼ a. š. garstyčių miltelių. 

 

REKLAMA

Paruošimas: 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Dubenyje išplakite kiaušinio baltymus ir vanilės ekstraktą, kol suputos. Įmaišykite graikinius riešutus. Pabarstykite cukrumi. Visą masę supilkite į riebalais suteptą keptuvę. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių arba kol lengvai paruduos, maišydami kas 10 minučių. Paskleiskite masę ant kepimo popieriaus, kad ji visiškai atvėstų. Dubenyje išplakite visus padažo ingredientus. Į kitą indą dėkite špinatus ir avietes, užpilkite ant jų padažą, taip pat – atvėsusią riešutų ir kiaušinių masę. Viską gerai išmaišykite ir skanaukite. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lazdyno riešutų granola su ispaninio šalavijo sėklomis. Granola puikiai tiks sotiems ir maistingiems pusryčiams. Ją galite laikyti šaldytuve, sandariai uždarytame inde, net apie mėnesį. 

Reikės (4 porcijoms): 

  • 2 puodeliai avižų; 
  • 1 puodelio lazdyno riešutų (naudojome „Gėrybių rago“ produkciją); 
  • ¼ puodelio ispaninio šalavijo sėklų (naudojome „Gėrybių rago“ produkciją); 
  • 2 a. š. cinamono; 
  • ¼ a. š. vanilės miltelių; 
  • 1/3 puodelio kokosų aliejaus, ištirpinto; 
  • ¼ puodelio klevų sirupo. 

 

REKLAMA

Paruošimas: 

Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Dideliame dubenyje sumaišykite: avižas, lazdyno riešutus, ispaninio šalavijo sėklas, cinamoną ir vanilę. Supilkite kokosų aliejų ir klevų sirupą ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu ar rankomis. Kepkite orkaitėje 30-35 minutes arba kol mišinys pasidarys auksinės spalvos ir nelipnus. Atvėsinkite granolą ir patiekite su mėgstamu jogurtu, uogiene. 

REKLAMA

Špinatų, avokado ir moliūgų sėklų salotos. Greitai paruošiamos ir itin gardžios salotos, kurios aprūpins organizmą: geležimi, antioksidantais, magniu, cinku ir sveikaisiais riebalais – itin naudingos širdžiai. 

Reikės (4 porcijoms): 

  • 500 g špinatų; 
  • 75 g moliūgų sėklų (naudojome „Gėrybių rago“ produkciją); 
  • 2 avokadai; 
  • 1 a. š. moliūgų aliejaus; 
  • 2 v. š. žemės riešutų ar kito aliejaus; 
  • ½ a. š. druskos; 
  • 1 citrinos žievelė ir sultys. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paruošimas: 

Dėkite į dubenį špinatus, moliūgų sėklas ir smulkintus avokadus. Iš likusių ingredientų sumaišykite padažą ir juo užpilkite salotas. Skanaus! 

Braškių, linų sėmenų ir goji uogų kokteilis. Aromatingas ir skanus desertas, nepaliksiantis abejingų. Uogos – geras skaidulų šaltinis, pagerinantis virškinimą, apsaugantis nuo žarnyno dirginimo. 

REKLAMA

Reikės (4 porcijoms): 

  • 20 braškių 
  • 1 v. š. linų sėmenų, jau sumaišytų su Goji uogomis (naudojome „Gėrybių rago“ produkciją); 
  • ½ l riebaus pieno; 
  • 2 v. š. cukraus. 

 

Paruošimas: 

Sutrinkite visus ingredientus trintuvėje ir mėgaukitės kokteiliu. 

Net neabejojame, kad šie gardžių užkandžių receptai sužadino apetitą. Tad kviečiame jus apsipirkti naujoje „Gėrybių rago“ internetinėje parduotuvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų