Šio šeštadienio laidoje K. Starkienės virtuvėje – sveikuoliški patiekalai. „Parodysiu, kaip ruošiu maistą visai savaitei: ką turiu šaldytuve, ir ką gaminu savaitgalį, jog visą savaitę galėčiau greitai pagaminti skanių ir sveikų patiekalų“, – pasakoja ji.
Kotryna ne tik paruoš populiariuosius, sveikatai palankius „dubenėlius“ („Bowls“), bet ir atskleis grūdėtos varškės ledų receptą.
Grūdėtos varškės ledai
Vyšnių skonio ledams reikės:
- 500 g grūdėtos varškės;
- saujos šaldytų vyšnių;
- dviejų bananų.
Pistacijų ledams reikės:
- 500 g grūdėtos varškės;
- 100 g lukštentų, nesūdytų, kepintų pistacijų;
- kelių šaukštų medaus.
Gaminimo eiga
Visus ledų ingredientus sudėkite į blenderį ir sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę supilkite į indelį, uždenkite ir įdėkite į šaldymo kamerą. Šaldykite mažiausiai tris valandas.
Norint, kad konsistencija būtų dar panašesnė į ledų, po trijų valandų masę galite vėl sudėti į blenderį, dar kartą viską sutrinti, supilti į indelį ir palikti sustingti. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!