• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors pasaulyje yra begalės receptų, kuriuos norisi išbandyti, Kotryna Starkienė neabejinga ir klasikai. Būtent tokiems sušildantiems ir bet kokią dieną iškart gera paverčiantiems pietums ji pakvies šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. 

Nors pasaulyje yra begalės receptų, kuriuos norisi išbandyti, Kotryna Starkienė neabejinga ir klasikai. Būtent tokiems sušildantiems ir bet kokią dieną iškart gera paverčiantiems pietums ji pakvies šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. 

REKLAMA

Šįkart K. Stakienė kvies kartu pasigaminti befstrogeną su bulvių koše ir karamelinį riešutų pyragą. 

„Tai – tokie patiekalai, kurie puikiai tiks savaitgalio pietums, kai norisi paprastai, bet tuo pat metu ir ypatingai. Parodysiu, kaip gaminti tikrą klasikinį befstrogeną ir paruošiu bene žinomiausią bulvių košę pasaulyje“, – kviečia ji.

Tad kokia yra šilkinės bulvių košės paslaptis, ir kas yra pagrindiniai befstrogeno ingredientai? 

Befstrogenas

Befstrogenui reikės:

  • kilogramo jautienos nugarinės;
  • šaukšto jautienos taukų arba aliejaus;
  • didelio svogūno;
  • 500 g pievagrybių;
  • didelio šaukšto sviesto;
  • 2 šaukštų miltų;
  • pusės litro sultinio;
  • šaukštelio garstyčių;
  • Vorčesterio padažo;
  • 6 šaukštų riebios grietinės.

Gaminimo eiga

Jautieną supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Taukus išlydykite puode storu dugnu arba ketaus keptuvėje, o tuomet dalimis apkepinkite jautienos juosteles. Apkepusią mėsą sudėkite į dubenį. 

REKLAMA
REKLAMA

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepinkite toje pačioje keptuvėje, kurioje buvo kepama mėsa. Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Kai svogūnai suminkštės, į tą pačią keptuvę sudėkite grybus ir kepinkite juos tol, kol jie taps minkšti. Įdėkite sviesto ir pakaitinkite, kol jis ištirps. Suberkite miltus ir, kaitinant ant vidutinės kaitros, greitai viską sumaišykite. Nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai, po truputį supilkite sultinį. Sudėkite garstyčias, Vorčesterio padažą, gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite kelias minutes. 

REKLAMA

Į keptuvę su grybais sudėkite apkepintą mėsą, suberkite druską, pipirus ir palikite troškintis ant nedidelės ugnies, kol mėsa taps minkšta. Troškinimo pabaigoje sudėkite grietinę, gerai išmaišykite ir palikite pasitroškinti dar keletui minučių. Skanaus! 

O kaip paruošti desertą, išvysite laidoje.

 „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų