• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki žiemos pradžios likus vos dienai, norisi vis daugiau sušildančio maisto. Dar svarbiau – tokio, kurį labiausiai mėgsta šeima! Būtent tą išvysime šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. Kotryna Starkienė atskleis savo vyro Martyno mėgstamiausią patiekalą ir vaikų mylimiausią desertą.

Iki žiemos pradžios likus vos dienai, norisi vis daugiau sušildančio maisto. Dar svarbiau – tokio, kurį labiausiai mėgsta šeima! Būtent tą išvysime šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. Kotryna Starkienė atskleis savo vyro Martyno mėgstamiausią patiekalą ir vaikų mylimiausią desertą.

REKLAMA

„Paskutinį rudens savaitgalį gaminsiu Šepardo apkepą. Tai – vienas mėgstamiausių Martyno patiekalų. O desertui – vaikų mėgstamos mielinės bandelės. Šepardo apkepo pirmą kartą paragavau Škotijoje, prieš daugiau nei 20 metų. Nuo tada šį patiekalą pradėjau gamini namuose. Manau, kad jis labai tinka, mums lietuviams, nes čia yra ir mėsos, ir morkų, ir žirnelių. O svarbiausia – storas sluoksnis bulvių“, – intriguoja K. Starkienė.

Sunku bus atsispirti ir mielinėms K. Starkienės bandelėms. „Aš jas vadinu žiemos pradžios bandelėmis, nes vos užmaišau tešlą, pradeda snigti (šypsosi). Susitikime šeštadienį ir laukime sniego kartu“, – kviečia K. Starkienė.

REKLAMA
REKLAMA

Žiemos pradžios bandelės

Bandelėms reikės:

500 g miltų;

30 g cukraus;

25 g šviežių mielių;

1 a.š. druskos;

300 ml pieno;

80 g sviesto;

1 kiaušinio;

1 apelsino žievelės (tarkuotos).

Bandelių įdarui:

100 g rudojo cukraus;

100 g sviesto;

120 g razinų, džiovintų vyšnių, džiovintų spanguolių.

Gaminimo eiga

Miltus, cukrų ir druską sumaišykite dubenyje. Prikaistuvyje pakaitinkite pieną, sviestą ir sudėkite apelsino žievelę. Mieles įdėkite į nedidelį dubenėlį, užberkite šaukšteliu cukraus ir palikite, kol suskystės. Į miltų mišinį supilkite šiltą, bet ne karštą pieną, šiek tiek paplaktą kiaušinį bei mieles. Tuomet užmaišykite tešlą.

REKLAMA

Ant stalo paberkite miltų ir gerai išminkykite tešlą – darykite tą apie 10 minučių. Didelį dubenį ištepkite sviestu, o iš tešlos suformavę rutulį, įdėkite į jį dubenį uždengdami maistine plėvele. Palikite tešlą šiltoje vietoje apie valandą ar pusantros, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite ir iškočiokite didelį stačiakampį (maždaug 40x50cm). Tešlos stačiakampį ištepkite minkštu (bet ne ištirpintu) sviestu, apiberkite ruduoju cukrumi ir džiovintomis uogomis.

REKLAMA
REKLAMA

 

Susukite tešlą į vyniotinį ir supjaustykite griežinėliais. Iš šio kiekio pagaminsite apie 16-18 bandelių. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampio formos skardą. Bandeles sudėkite vieną šalia kitos ir palikite dar keliasdešimčiai minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros ir kepkite bandeles apie pusvalandį. Iškepusias, dar karštas bandeles, patepkite abrikosų arba apelsinų džemu. Skanaus!

 „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų