Bulvių paplotėliams reikės:
- 1 kg virtų bulvių
- 100 g vytinto kumpio
- 2 kiaušinių
- 200 g fermentinio sūrio
- Maltų džiūvesėlių
- Druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite su lupenomis, kumpio riekeles iškepkite orkaitėje iki traškumo. Atvėsusias bulves nulupkite ir sugrūskite grūstuve. Kumpį susmulkinkite. Į didelį dubenį sudėkite sugrūstas bulves, kumpio gabalėlius, kiaušinių trynius ir pusę sutarkuoto sūrio. Berkite prieskonių ir gerai viską išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Likusį sūrį supjaustykite į tiek gabalėlių, kiek darysite paplotėlių (gaunasi maždaug 10 vnt). Kiaušinių baltymus šiek tiek paplakite.
Rankas suvilgykite šaltu vandeniu ir paimkite gabalėlį bulvinės masės. Į vidurį įdėkite gabalėlį sūrio ir suformuokite paplotėtį. Paplotėlį pamirkykite plaktuose kiaušinių baltymuose ir apvoliokite džiūvesėliuose. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir iškepkite paplotėlius. Kepti apie aštuonias minutes, pusę laiko vieną pusę ir pusę – kitą pusę.
Paplotėlius galite patiekti su grietine arba pagaminti padažą:
Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, dėkite kelis šaukštus grietinės, druskos ir paprikos miltelių, viską gerai išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite. Patiekite iš karto.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.