Datulių triufeliams reikės:
- Datulių
- Graikinių riešutų
- Kakavos
- Cinamono
- Maltų gvazdikėlių
- Malto muskato riešuto
- Malto imbiero
- Romo
- Druskos
- Juodojo šokolado
Gaminimo eiga:
Šiame recepte nėra ingredientų kiekių. Juos galima koreguoti pagal skonį. Saldainių pagrindas – datulės, tad jų reikėtų daugiausiai.
Datules nuplaukite, išimkite kauliuką ir sudėkite į smulkintuvą, kartu su puse riešutų, kakava, prieskoniais ir romu. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Likusius riešutus pasmulkinkite, suberkite į tą masę ir gerai išmaišykite. Masė turi būti lipni, bet gana tvirta, kad galėtumėte suformuoti rutuliukus. Formuoti saldainius lengviau drėgnomis rankomis. Šokoladą ištirpinkite ir jame pamirkykite saldainius. Palikite šaldytuve, kad sustingtų ir mėgaukitės.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.