triufeliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „triufeliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „triufeliai“.
Valentino dienos proga išbandykite naminių triufelių receptą: tiks ir skanauti, ir dovanoti
Jeigu kas nors paprašytų įvardinti saldumyną, kuris labiausiai siejasi su Valentino diena, turbūt daugelis paminėtų šokoladą. Tačiau ieškantiems išskirtinumo, verta prisiminti ir tokį desertą kaip triufeliai. Šis sodraus šokoladinio skonio gardumynas yra ne tik prabangos simbolis, bet ir asocijuojasi su malonumais bei laime.
Aukcione – baltieji triufeliai: už juos pirkėjas paklojo 184 tūkst. eurų
184 tūkstančiai eurų – tiek aukcione Italijoje vienas pirkėjas paklojo už mažiau nei kilogramą baltųjų triufelių. Kodėl už juos žmonės pasiruošę mokėti pasakiškas sumas?
Italijoje – tikrų tikriausia karališka ceremonija. Tarsi princesė atrodanti mergina ant ištaigingos pagalvės neša itališkus baltuosius triufelius.
Ir nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai tik keletas didelių, labai negražių bulvių, visgi, pirmas įspūdis apgaulingas.
Receptas. Vaiduokliukai
INGREDIENTAI: 10 vienetų triufelių 100 gramų baltojo šokolado 50 gramų juodojo šokolado Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Baltąjį šokoladą ištirpinti, triufelius miškyti jame. Iš likusio baltojo šokolado lieti "rankytes" ant kepimo popieriaus, kol sustings. Jas susmeigti į triufelius. Juodąjį šokoladą ištirpinti, iš jo daryti akytes ir burną.
Receptas. Šokoladiniai triufeliai sveikuoliams
Labai puiki alternatyva smaližiams, mėgstantiems šokoladą, kurie nori išbanyti naujų receptų, ar be sąžinės graužaties mėgautis šokoladiniu skanėstu, nes sudėtyje yra riešutų, datulių.
INGREDIENTAI: 300 gramų datulių 1 sauja riešutų 30 gramų kakavos 1 žiupsnelis druskos Papuošimui: šiek tiek pabarstukų (ar kokoso drožlės) Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Ar sutiktumėte tiek mokėti: skanėstas, daug kartų brangesnis už sidabrą
Italijos baltųjų triufelių sostine vadinama Alba. Triufelių medžiotojai skundžiasi sausringais orais, esą randa vis mažiau prabangių grybų. Bet dėl to smarkiai kilo ir jų kaina. Baltieji triufeliai yra net 20 kartų brangesni už sidabrą. Pavyzdžiui, 100 gramų sveriantis grybas jums gali atsieiti visą vidutinį Lietuvos atlyginimą. Nuostabiame Italijos šiaurės vakarų Pjemonto regione įsikūręs miestelis Alba, dar vadinamas Italijos baltųjų triufelių sostine.
Lietuva ruošia dirvą itin brangių grybų auginimui
Verslūs žmonės, sužinoję, kaip auga šie itin brangūs grybai, išmoko veisti jų plantacijas ten, kur jie anksčiau niekada nebuvo auginami. Keičiantis klimatui, vis labiau šiltėjant vasaroms Italijoje ir Prancūzijoje, pradeda nykti paslaptingų grybų – trumų – rūšys. Tačiau vis daugiau plantacijų atsiranda net Skandinavijos šalyse. Pirmas 400–14 000 eurų (1 381- 48 340 Lt) už kilogramą kainuojančių grybų plantacijas jau įveisė keli ūkininkai Latvijoje, pasekėjų atsirado ir Lietuvoje.
Grybapjūtės belaukiant
Kitaip nei dauguma Vakarų Europos gyventojų mes drąsiai traukiame į miškus, renkame ir valgome įvairiausius grybus. Dar daugiau, pasakojo mikologas Jonas Kasparavičius, neretai avantiūristai lietuviai vien iš smalsumo linkę paragauti ir nežinomų, kartais nuodingų grybų.
Lietuvoje auga 1 200 kepurėtųjų grybų rūšių, iš kurių daugiau ar mažiau valgomų yra keli šimtai. Žinoma, dalis jų menkaverčiai, kiti puikiai žinomi grybautojams, treti – nematyti ir bauginami. „Ir pats paragauju žalių grybų.
Pirmasis milijonas – iki 22-ojo gimtadienio
Jie virė uogienę, augino triufelius, pardavinėjo akinius ir tapo milijonieriais dar iki aukštosios mokyklos baigimo.
Paprastai žmonės, sulaukę 22 metų, įgyja aukštąjį išsilavinimą. Tačiau kai kurie sulaukę tiek metų tampa milijonieriais. 13 žmonių, kuriuos kalbino žurnalas „Forbes“, savo verslą pradėjo anksti – nuo devynerių. Vieni kūrė kompanijas tam, kad spręstų jiems aktualias problemas. Kiti pinigais pavertė savo pomėgius.
Bobulės sūrio pyragas
Tešlai Jums reikės:
250 gramų miltų
50 gramų cukraus
150 gramų atšaldyto sviesto
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos
Kremui:
1 pakelis vanilinio cukraus
500 ml pieno
5 kiaušinių tryniai
100 gramų cukraus
75 gramai krakmolo
500 gramai varškės sūrio (tinkamiausias – 20 procentų riebumo)
Cukraus pudra
Paruošimas:
Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir druską. Kartu sudėkite atšaldytą ir sukapotą sviestą. Drėgnomis ir vėsiomis rankomis suminkykite trupinius.
Šokoladiniai triufeliai – prabangus desertas šventėms
Šokoladiniai triufeliai – laiko išbandymus sėkmingai įveikęs šventiškas desertas. Kodėl gi nepasigaminus jų namuose? Namų sąlygomis pasigaminti triufelių ne taip jau sudėtinga.
Šokoladinius triufelius galima pagardinti įvairiais priedais: tarkuotomis citrusinių vaisių žievelėmis, mėgstamo skonio likeriu ir kitais alkoholiniais gėrimais, riešutais, trupintais vafliais ir pan. Šį kartą pateikiame jums šokolado ir šampano, burbono ir pekano riešutų bei airiško likerio skonio triufelių receptus.
REKLAMA
REKLAMA
Žalieji triufeliai
Triufelius esu bandžiusi gaminti tik vieną kartą. Ir, beje, labai nesėkmingai. Antras mėginimas savo eilės laukė labai ilgai. Ir štai jis.
Jau seniai, nuo "Kepėjų be stabdžių" sausio mėnesio iššūkio, kai pamačiau, kaip dailiai atrodo žalieji macaroons, pasakiau sau, kad būtinai nusipirksiu matcha (žalios arbatos miltelių). Tačiau ilgai jų negavau, po to pasimiršo viskas, ir štai, pagaliau aš jų turiu.
Šokoladiniai triufeliai – prabangus desertas šventėms
Šokoladiniai triufeliai – laiko išbandymus sėkmingai įveikęs šventiškas desertas. Kodėl gi nepasigaminus jų namuose? Namų sąlygomis pasigaminti triufelių ne taip jau sudėtinga.
Šokoladinius triufelius galima pagardinti įvairiais priedais: tarkuotomis citrusinių vaisių žievelėmis, mėgstamo skonio likeriu ir kitais alkoholiniais gėrimais, riešutais, trupintais vafliais ir pan. Šį kartą pateikiame jums šokolado ir šampano, burbono ir pekano riešutų bei airiško likerio skonio triufelių receptus.