250 gramų miltų
50 gramų cukraus
150 gramų atšaldyto sviesto
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos
Kremui:
1 pakelis vanilinio cukraus
500 ml pieno
5 kiaušinių tryniai
100 gramų cukraus
75 gramai krakmolo
500 gramai varškės sūrio (tinkamiausias – 20 procentų riebumo)
Cukraus pudra
Paruošimas:
Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir druską. Kartu sudėkite atšaldytą ir sukapotą sviestą. Drėgnomis ir vėsiomis rankomis suminkykite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir pusvalandžiui palikite šaldytuve.
Trynius su cukrumi gerai išplakite. Suberkite krakmolą ir viską sumaišykite mediniu šaukštu. Pieną ir vanilinį cukrų supilkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo. Jį atsargiai supilkite į trynių masę, suberkite tarkuotą varškės sūrį ir vėl viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Gautą mišinį sukrėskite į puodą ir atsargiai maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Iškočiotą tešlos lakštą įdėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Vanilinį kremą pertrinkite per sietelį ir sukrėskite ant tešlos. Pyragą kepkite maždaug 45 minutes iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite atšaldytą, apibarstytą cukraus pudra.